Ο άνδρας που χάκαρε πρώτος το iPhone, τώρα κατασκευάζει αυτόνομα συστήματα αυτοκίνητου

Σχετικά άρθρα

george hotz

Αν ήσουν κάτοχος της πρώτης γενιάς του iPhone, τότε το όνομα George Hotz θα σου θυμίζει πολλά πράγματα. Ο τότε 17χρονος πιτσιρικάς Αμερικάνος, είχε γίνει ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να χακάρει το iOS σύστημα του iPhone, δημιουργώντας το πρώτο jailbreak για το κινητό τηλέφωνο της Apple. Τα χρόνια πέρασαν και αφού χάκαρε και το PlayStation της Sony, πλέον ο Geohot, όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, έχει αφήσει το jailbreak και το hacking σε άλλους και ασχολείται με την δημιουργία αυτόνομων συστημάτων αυτοκίνητου.

Ο Hotz έχει δημιουργήσει το δικό του αυτόνομο πρωτοποριακό σύστημα που κάνει χρήση καμερών, λέιζερ Lidar και ειδικού λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί μόνο του, ενώ “μαθαίνει” από τον τρόπο οδήγησης του οδηγού και λειτουργεί αντίστοιχα και αυτό. Ο ίδιος δηλώνει πως ο εξοπλισμός κοστίζει 1.000 δολάρια και μπορείς να δεις την δημιουργία του στο video που ακολουθεί, με τον Hotz να λέει πως προσέγγισε τον Elon Musk της Tesla για να του δείξει την δημιουργία του, με τον Musk να προσπαθεί να τον εντάξει στο προσωπικό της Tesla, αλλά τελικά ο Hotz αποφάσισε να πει όχι, όταν σύμφωνα με τον ίδιο, άλλαξαν οι όροι σύμβασης που του πρότειναν. Η Tesla έχει απαντήσει το δημοσίευμα.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...