Αντίθετος με τους βαθμούς ποινής ο Verstappen

Σχετικά άρθρα

Max Verstappen

Η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς όσον αφορά τους οδηγούς δεν είναι άλλη από τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός είναι ο νεαρότερος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος και κατάφερε φέτος να τραβήξει τα βλέμματα προς το μέρος του, παίρνοντας τρία βραβεία από τη FIA, ένα εκ των οποίων αφορούσε το προσπέρασμα της χρονιάς, το οποίο ο μικρός πραγματοποίησε στον Felipe Nasr στο Βελγικό Grand Prix.

Ο Verstappen είναι ένας ιδιαίτερα επιθετικός οδηγός, αλλά κάποιες φορές το παρακάνει σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, αφού έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς ποινής -τους περισσότερους απ’ όλους-, όταν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο πριν από τον αποκλεισμό σε ένα Grand Prix είναι οι 12 βαθμοί σε 12 μήνες. Οι πρώτοι βαθμοί ποινής ήρθαν στις 24 Μαΐου, συνεπώς θα πρέπει να είναι προσεκτικός μέχρι τότε.

Ο ίδιος το ξέρει καλά αυτό, αλλά τονίζει πως το σύστημα αυτό θα πρέπει να αλλάξει, διότι μετριάζει την επιθετικότητα του οδηγού γύρω από ένα δύσκολο προσπέρασμα, κάτι που με τη σειρά του μειώνει το θέαμα που φτάνει στα μάτια του κόσμου.

Είναι κρίμα, μας σταματούν από τους αγώνες. Δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό τώρα, αλλά σίγουρα πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός τώρα. Δε νομίζω ότι είναι αυτό που θέλει ο κόσμος, ότι πρέπει να κάνω πίσω ότι προσπαθώ να προσπεράσω, επειδή φοβάμαι μήπως ακουμπήσω με κάποιον. Πρέπει ίσως να αναθεωρήσουμε το σύστημα, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα.

Ίσως να πρέπει να κάνουν κάτι διαφορετικό, αντί για βαθμούς ποινής και τελικά αποκλεισμό από αγώνα. Θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα πρόστιμο ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι, επίσης, επώδυνο, αλλά είναι διαφορετικό από έναν αποκλεισμό, επειδή, αν δεχθείς αποκλεισμό από έναν αγώνα, αυτό είναι πραγματικά άσχημο για την καριέρα σου.

Σίγουρα, θα πρέπει να είμαι προσεκτικός στους πρώτους αγώνες του 2016. Ίσως δε θα μπορώ να κάνω κάποια ριψοκίνδυνη κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε επαφή, έτσι είναι κρίμα, αλλά θα προσπαθήσω να προσπεράσω έτσι κι αλλιώς.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα