2015-6-1

Τετάρτη βράδυ… Μπαίνω στον μυστικό ανελκυστήρα που υπάρχει μέσα σε μία ντουλάπα στα γραφεία του Autoblog.gr και οπλισμένος με θάρρος αλλά και απάθεια, ετοιμάζομαι να πατήσω τον κωδικό για να κατέβω στο 23ο υπόγειο όπου φυλάσσονται οι διάσημοι πλέον αναλυτές μας. Έχω στο ένα χέρι 5 κιλά gummy bears και στο άλλο έναν κουβά με ένα μίγμα καφέ και energy drink –αυτά που οι αναλυτές μας ονομάζουν “πρωινό”– ώστε να εξευμενίσω τα “πνεύματα”.

Οι αναλυτές μας βλέπεις υπέστησαν ένα σοβαρό system shock από την έκθεση της Φρανκφούρτης και από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, έβλεπαν Peppa το γουρουνάκι και He-Man για να ηρεμήσουν. Καμία επαφή με άνθρωπο. Απλά 18 ώρες την ημέρα, ήταν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο ώστε να μαζέψουν όλα τα στοιχεία και να σχηματίσουν τις απολύτως ακριβείς προβλέψεις τους για το 2016. Τίποτα δεν θα μπορούσε να με είχε προετοιμάσει γι’ αυτό που είδα…

Δεν θα βαρύνω την συνείδηση σου αυτές τις γιορτινές ημέρες με εικόνες κρεπάλης και ανείπωτης καλοπέρασης που ακροβατεί στα όρια της παρανομίας αλλά ακόμα αδυνατώ να καταλάβω πώς συνδυάζονται ο Asimo, μερικές τιγρέ χνουδωτές χειροπέδες, ένα καροτσάκι super-market και τρία κιλά φέτα. Ας εστιάσουμε στις προβλέψεις, που για το 2016 είναι λαχταριστές.