Η Hyundai δεν έχει αποφασίσει για το Santa Cruz

Σχετικά άρθρα

Hyundai Santa Cruz concept

Την τελευταία φορά που είχαμε ασχοληθεί με την έκδοση παραγωγής του Santa Cruz concept είχαμε μάθει πως η κορεατική εταιρία θα αποφάσιζε τον περασμένο Νοέμβρη αν θα έδινε το πράσινο φως ώστε να το δούμε στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Η απόφαση αυτή δεν έχει παρθεί ακόμη, με τον Mike O’Brien, τον επικεφαλής της Hyundai στην Βόρειο Αμερική να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Είμαστε πολύ ανήσυχοι για να κάνουμε κάτι με το Santa Cruz concept. Τα βήματα μηχανικής σκοπιμότητας που απαιτούνται έχουν γίνει και ήδη εργαζόμαστε πάνω σε αυτό 18 μήνες. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να δοθεί το πράσινο φως από τα κεντρικά γραφεία.

Το pickup μοντέλο της Hyundai θα βασίζεται πάνω στο Tucson, θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης με το εσωτερικό του να φιλοξενεί πέντε καθίσματα. Το Santa Cruz (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την κορεάτικη φίρμα, καθώς η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες, που ενδιαφέρονται για pickups.

Αν τα πράγματα πάνε όπως τα υπολογίζουν, το Santa Cruz αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2017, αλλά δεν θα είναι ένα κλασικό και παραδοσιακό pickup φορτηγάκι. Αυτό θα μπορεί να συνδυάζει την άνεση ενός crossover, με τη πρακτικότητα του χώρου φόρτωσης των pickups, ενώ μηχανικά θα εφοδιάζεται με έναν 2.0-λιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 406 Nm ροπής, ενώ θα γίνει και το πρώτο πετρελαιοκίνητο μοντέλο της Hyundai στην Αμερική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...