Ίδιες και βαρετές οι νέες πίστες για τον Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP ITALIA F1/2015

Το θέαμα που βλέπουμε στις πίστες γίνεται όλο και πιο φτωχό, και γι’ αυτό ευθύνη έχουν και οι ίδιες οι πίστες. Δυστυχώς, αυτός είναι ένας ακόμα τομέας που η Formula 1 υποφέρει πολύ σε σχέση με το παρελθόν, με τα νέα δημιουργήματα να προκύπτουν από τον Hermann Tilke, ο οποίος «ειδικεύεται» στις βαρετές διαδρομές, είτε πρόκειται για τις πόλεις είτε για ελεύθερους χώρους, όπως είναι η έρημος.

Αυτό δεν ενοχλεί μόνο εμάς τους οπαδούς, αλλά και τους οδηγούς. Η αγαπημένη πίστα του Kimi Raikkonen είναι το εκπληκτικό Spa-Francorchamps, επομένως εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει τις προτιμήσεις του Φινλανδού. Ο Πρωταθλητής του 2007 αναφέρεται στο ζήτημα αυτό, λέγοντας πως οι παλαιότερες πίστες είχαν περισσότερο ενδιαφέρον, εν αντιθέσει με τις νέες, οι οποίες έχουν λίγο-πολύ τις ίδιες στροφές, κατηγορώντας τον γερμανό αρχιτέκτονα γι’ αυτό.

Όταν πάμε σε μια νέα πίστα, ξέρουμε τι να περιμένουμε· όλες δείχνουν ίδιες. Δεν υπάρχουν δέντρα ή κάτι άλλο στον ορίζοντα. Φυσικά και κάθε πίστα είναι λίγο διαφορετική και κάθε στροφή είναι λίγο διαφορετική, αλλά τελικά οι νέες πίστες αποτελούνται από στροφές του Tilke.

Η Τουρκία είναι μια ωραία πίστα. Μ’ αρέσει και το Magny-Cours, η πίστα ήταν τόσο διαφορετική και η απόσταση δεν κούραζε. Η Imola ήταν μία από τις καλύτερες, με την ατμόσφαιρα να είναι σπουδαία και ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Επίσης και το Nürburgring.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr