Ο Σόιμπλε σκέφτεται ευρωπαϊκό φόρο στη βενζίνη λόγω προσφύγων

Σχετικά άρθρα

Schäuble

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Suddeutsche Zeiting άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επιβολής ενός ευρωπαϊκού φόρου στην βενζίνη λόγω των προσφύγων. Ο Σόιμπλε υποστηρίζει πως η λύση του προσφυγικού προβλήματος δεν θα πρέπει να σκοντάψει στην έλλειψη οικονομικών πόρων λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης, ώστε να έχουμε τα μέσα για μια ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα. Η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων.

Όσον αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κολονία την Πρωτοχρονιά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι αποτελούν ένα επιπλέον σημείο πίεσης προκειμένου να εξευρεθεί γρήγορα μια λύση στο πρόβλημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι αναμφισβήτητο. Αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές της χώρες, τα Βαλκάνια, μέχρι και η Ελλάδα.

Όπως σημειώνει, αν το πρόβλημα λυθεί στα εθνικά σύνορα αντί για τα εξωτερικά, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και η Ευρώπη θα μπει σε μία ακόμη κρίση. Επισημαίνει μάλιστα ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στις σχετικές ειδήσεις, με την Γερμανία να θέλει να κυκλοφορούν περισσότερα από 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Autobahn από το 2020 και έπειτα, όταν σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους της Γερμανίας μόλις 50.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Sigmar Gabriel, πιστεύει πως η Γερμανία θα μπορούσε να επενδύσει 2 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το σχέδιο του Gabriel αναφέρει πως το παραπάνω ποσό θα δοθεί με τρεις τρόπους. Πρώτον, ως κρατική επιδότηση σε εκείνους που θέλουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεύτερον στην δημιουργία περισσότερων σταθμών φόρτισης, και τρίτον, στην αντικατάσταση του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπηρεσία της Polestar για πρόσβαση 650.000+ σημείων φόρτισης στην Ευρώπη

Η Polestar και η Plugsurfing εγκαινιάζουν μια νέα δημόσια υπηρεσία φόρτισης στην Ευρώπη που ονομάζεται Polestar Charge. Με περισσότερα από 650.000 συμβατά σημεία φόρτισης...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...
Autoblog.gr