Η McLaren χρησιμοποίησε τα διαθέσιμα χιλιόμετρα για διαφημιστικούς λόγους

Σχετικά άρθρα

lr_X0W9841

Μέσα σε μια σεζόν, κάθε ομάδα Formula 1 έχει στη διάθεσή της δυο ημέρες γυρισμάτων, που είχαν σαν σκοπό να προσφέρουν υλικό για διαφημίσεις με τα νέα μονοθέσια. Όμως οι ομάδες, ψάχνοντας διαρκώς τρόπους να βρεθούν μπροστά από τον ανταγωνισμό, έχουν μετατρέψει τα διαθέσιμα χιλιόμετρα σε δοκιμές. Έτσι, η McLaren χρησιμοποίησε τις δικές της ημέρες για το 2016, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για το δεύτερο και τελευταίο χειμερινό τεστ.

Τα χιλιόμετρα που έγραψε η MP4-31 στο πρώτο τεστ ήταν πολύ λίγα, με τους 257 γύρους να την φέρνουν μπροστά μόνο από το μονοθέσιο της Manor, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα αξιοπιστίας. Την τρίτη ημέρα δοκιμών, ο Jenson Button είδε μια διαρροή στα υδραυλικά του μονοθεσίου να προκαλούν φωτιά, ενώ την τέταρτη, ο Fernando Alonso δεν κατάφερε να ολοκληρώσει κάποιο χρονομετρημένο γύρο, εξαιτίας διαρροής ψυκτικού.

Για κάθε ημέρα γυρισμάτων η ομάδα μπορεί να καλύψει μέχρι 100 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας ειδικά ελαστικά της Pirelli (προδιαγραφών επίδειξης). Αύριο ξεκινά και το δεύτερο τετραήμερο δοκιμών, με την McLaren-Honda να ελπίζει πως πλέον θα έχει λύσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν νωρίτερα, δίνοντας την ευκαιρία σε μηχανικούς και οδηγούς να προχωρήσουν με την εξέλιξη της MP4-31, που αναμένεται να φοράει τον αναβαθμισμένο Honda RA616H.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...