H PSA Peugeot Citroën εξετάζει την επιστροφή της στις Η.Π.Α

Σχετικά άρθρα

psa peugeot citroen

Ο CEO της PSA Peugeot Citroën, ο Carlos Tavares, σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως η γαλλική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφή της στην αγορά των Η.Π.Α. Στόχος της PSA, αφού πλέον παρουσιάζει κερδοφορία, είναι η διεθνής ανάπτυξή της, και γι’αυτό μετά την αγορά του Ιράν, είναι η αγορά της Βορείου Αμερικής.

Η επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της PSA Peugeot Citroën αναμένεται να γίνει στις 5 του Απρίλη, όταν ο γαλλικός όμιλος θα παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης της. Η Citroen σταμάτησε τις πωλήσεις των μοντέλων της στις Η.Π.Α το 1974, ενώ η Peugeot το 1991. Ο Tavares παραδέχτηκε πως η επιστροφή θα είναι δύσκολη μιας και επί του παρόντος δεν διαθέτει δίκτυο διανομής και κάποιο εργοστάσιο, με την εισαγωγή των μοντέλων της από την Ευρώπη, να προσθέτει στην τελική τους τιμή επιπλέον φόρους, καθιστώντας τα μοντέλα λιγότερο ανταγωνιστικά.

Σε ότι αφορά την DS, προς το παρόν αυτή θα πουλά μοντέλα της στην Ευρώπη και στη Κίνα, αλλά στα πλάνα του Tavares, είναι το πολυτελές brand να είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, ακόμη και στην αγορά των Η.Π.Α.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...