Η Aston Martin μπαίνει στην F1 με την Red Bull Racing

Σχετικά άρθρα

afas

Με άλλη εταιρία περιμέναμε να συνεργαστεί η Aston Martin, με άλλη είναι είναι έτοιμη να ανακοινώσει. Έτσι, μετά από μήνες συζητήσεων σχετικά με μια πιθανή συμμετοχή της στην F1, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Red Bull Racing, μια είδηση που θα σκορπίσει απογοήτευση στο στρατόπεδο της Force India, η οποία είχε προσπαθήσει με τη σειρά της να κλείσει μια μια παρόμοια συμφωνία.

Το όνομα της Aston είχε συνδεθεί για πρώτη φορά με την RBR το περασμένο καλοκαίρι, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο οι “ταύροι” να συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα με το power unit της Mercedes, με τα σήματα της βρετανικής εταιρίας. Κάτι τέτοιο, όμως, η Mercedes κατέστησε σαφές ότι δεν είναι εφικτό, και έτσι η Aston Martin έψαξε άλλες ομάδες για συνεργασία, κοιτώντας τις Williams και την Force India.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της και επικοινωνίας της εταιρίας, Simon Sproule, είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι δεν είχαν λάβει ακόμα κάποια απόφαση, και δε θα πάρουν βιαστικά κάποια τελική απόφαση σχετικά με την είσοδο στη Formula 1 ή τη στρατηγική στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Οι συζητήσεις με την Force India καθυστέρησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν και η διοίκηση της ομάδας έχει δείξει μέχρι πρόσφατα ότι ήταν αισιόδοξη ότι θα προβούν σε μια συμφωνία κάποια στιγμή στο μέλλον, κάτι το οποίο όπως φάνηκε δεν θα ισχύσει. Για την συμφωνία με την Red Bull, σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι τόσο ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, όσο και ο Sproule είχαν πρωτύτερη συνεργασία με την RBR, όταν εργάζονταν στην Infiniti.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...