Volvo S60 και V60 Edition

Σχετικά άρθρα

Volvo V60 Edition

H Volvo παρουσιάζει τα S60 Edition και V60 Edition που έρχονται με εξωτερικές και εσωτερικές βελτιώσεις, φέρνοντας “μια πρόσθετη πινελιά δυναμισμού”, όπως αναφέρει η σουηδική εταιρία.

Οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες στα νέα χρώματα Luminous Sand και Mussel Blue, που προσφέρονται μόνο στα S90, V90 και XC90, μπορούν να εξοπλιστούν με ζάντες 17″ ή 18″, φορούν μαύρα γυαλιστερά και χρωμιομένα διακοσμητικά και στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ δερμάτινα καθίσματα, μαύρη επένδυση οροφής, θερμαινόμενο τιμόνι, αλουμινένια και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά.

Στις σχετικές ειδήσεις η Volvo ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2015. Με 503.127 πωλήσεις, χρονιά ρεκόρ για την Volvo, είδε τον τζίρο της να φτάνει 17,8 δισ. ευρώ, με τα κέρδη να τριπλασιάζονται και να φτάνουν τα 715,5 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο κέρδους αυξήθηκε από το 1,5% του 2014, στο 4% το 2015.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Volvo αναμένει ρεκόρ πωλήσεων και το 2016

Η Volvo αναμένει ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και για το 2016, για τρίτη συνεχή χρονιά! Την ανακοίνωση έκανε πρόσφατα ο Χάκαν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson), πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, την ίδια μέρα που η σουηδική premium μάρκα ανακοίνωνε αφ’ ενός τριπλασιασμό των λειτουργικών κερδών της για το 2015, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αφ’ ετέρου αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους της από 1,6% το 2014 σε 4% το 2015. Αντίστοιχα αυξημένα αναμένονται τα λειτουργικά κέρδη και για το 2016, χάρη στη ραγδαία ανάπτυξη που παρουσιάζει η Volvo στις τρεις βασικές αγορές της, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα.

Πιο αναλυτικά, τα λειτουργικά κέρδη της Volvo Cars για το 2015 έκλεισαν στα 6,6 δισ. σουηδικές κορώνες (715,5 εκατομ. €), από 2,13 δισ. σουηδικές κορώνες (231 εκατομ. €) για το 2014, ενώ παράλληλα τα έσοδα για το ίδιο έτος έφθασαν τα 164 δισ. σουηδικές κορώνες (17,8 δισ. €), σε σχέση με 137,6 δισ. σουηδικές κορώνες (14,9 δισ. €) το 2014.

Παράλληλα, ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών αποτελούν για τη Volvo οι πωλήσεις 503.127 αυτοκίνητων, που κατέγραψε η σουηδική μάρκα το 2015. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από το λανσάρισμα της νέας σειράς 90 και την ισχυρή ζήτηση για τα υπάρχοντα μοντέλα. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo είχε σημειωθεί ένα μόλις χρόνο πριν, το 2014, με 466.000 αυτοκίνητα.

Η Volvo εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και επενδύσεων που ανέρχεται σε 11 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ως τμήμα στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης που θα την καταστήσει ισότιμο παίκτη σε παγκόσμιο επίπεδο στο premium τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Χάρη στην ώθηση που της δίνει η πλήρης ανανέωση της προϊοντικής της γκάμας, η οποία ξεκίνησε πέρυσι με το νέο XC90, η Volvo έχει θέσει ως στόχο τις ετήσιες πωλήσεις 800.000 αυτοκίνητων, στο τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Το 2015 ήταν χρονιά ορόσημο για τη Volvo για την επίτευξη αυτών των στόχων. Καταρχάς, ξεκίνησε η παραγωγή του πολυαναμενόμενου μεγάλου SUV της, του νέου XC90. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους η εταιρία είχε λάβει πάνω από 88.000 παραγγελίες, αριθμός που μακράν ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες της. Η παραγωγή του XC90 οδήγησε επίσης στην εισαγωγή μιας τρίτης βάρδιας στο εργοστάσιο της Τορσλάντα στη Σουηδία, για πρώτη φορά από το 2008, γεγονός που απέφερε 1.500 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεκίνησε επίσης η κατασκευή της νέας κατασκευαστικής μονάδας της Volvo, προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α.. Η λειτουργία της αναμένεται να αρχίσει το 2018. Χάρη στο νέο εργοστάσιο, η Volvo θα είναι σε θέση να κατασκευάζει τα μοντέλα της σε κάθε μία από τις τρεις βασικές αγορές της, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάπτυξή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...

H Volvo μετονομάζει τα XC40 Recharge και C40 Recharge

Μετά το λανσάρισμα του EX30, η Volvo ανακοίνωσε σήμερα τη μετονομασία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, στο πλαίσιο του εν εξελίξει μετασχηματισμού της σε...
Autoblog.gr