Alonso: Τυχερός που δεν τραυματίστηκα

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον Fernando Alonso. Ο Ισπανός είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Esteban Gutierrez στον 17ο γύρο. Ο Μεξικανός έπαιξε σκληρή άμυνα και ο Ισπανός ήθελε να βρεθεί στην εξωτερική πλευρά της στροφής 3, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει επαφή που έστειλε τον Ferni εκτός πίστα με θεαματικό τρόπο ύστερα από την επαφή του με την αμμοπαγίδα.

Παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος, ο 34χρονος κατάφερε να βγει αμέσως από την MP4-31 χωρίς να έχει υποστεί κάποιον τραυματισμό. Μετά από το περιστατικό, δήλωσε πως νιώθει τυχερός για το γεγονός πως δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ ευχαριστεί τη FIA για τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας που υπάρχουν στα σημερινά μονοθέσια.

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν τρομακτικό ατύχημα. Πήρα το slipsteam του Gutierrez, θυμάμαι που κοιτούσα μόνο την πίσω πτέρυγα, ίσως έχασα το σημείο φρεναρίσματος και αυτός φρέναρε εκεί που δεν περίμενε να κινηθώ. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που έχεις φυσιολογικά στους αγώνες. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με 300 χλμ/ώρα όλα μπορούν να συμβούν. Είμαι εδώ λόγω της ασφάλειας που έχει εξασφαλίσει η FIA για τα μονοθέσια.

Όλα έγιναν πιο αργά απ’ ό,τι φαίνεται εξωτερικά. Δεν σταματούσα, συνέχισα να κινούμαι. Το μονοθέσιο σταμάτησε και σκέφτηκα ότι πρέπει να βγω έξω γρήγορα γιατί με βλέπει η μαμά μου από το σπίτι. Είδα το εξωτερικό πλάνο. Είναι διαφορετικά, γιατί, όταν είσαι μέσα, δεν ξέρεις πού είσαι, αφού βλέπεις μία τον ουρανό και μία το έδαφος. Όταν σταμάτησα είδα ένα κενό και βγήκα έξω για να βεβαιωθώ ότι δεν ανησυχούν για ‘μένα.

Ο Alonso δε θέλει να επιρρίψει ευθύνες στον Gutierrez, τονίζοντας ότι ο οδηγός της Haas έκανε ό,τι μπορούσε για να υπερασπιστεί τη θέση του.

Αν άφησε πιο νωρίς το γκάζι, το έκανε για να φρενάρει στη δική του αγωνιστική γραμμή και θα έπρεπε να το περιμένω. Εσύ είσαι επικεντρωμένος στο slipstream και βλέπεις μόνο την πίσω πτέρυγα, και πιθανώς άργησα. Δεν έχει νόημα να πούμε περισσότερα τώρα, είμαστε καλά και οι δύο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr