Ο Arrivabene υπερασπίζεται τη στρατηγική της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ferrari

Φαβορί για τη νίκη στον σημερινό αγώνα ήταν στους πρώτους γύρους η Ferrari. Ο Sebastian Vettel πραγματοποίησε εκπληκτική εκκίνηση, έχοντας στη συνέχεια ικανό ρυθμό για να ελπίζουν οι οπαδοί της ομάδας σε ένα ιδανικό ξεκίνημα. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν στον 17ο γύρο, μετά από το ατύχημα του Fernando Alonso και Esteban Gutierrez, και την κόκκινη σημαία στην πίστα.

Στην επανεκκίνηση, η Mercedes επέλεγε τη μέση γόμα, προκειμένου να ολοκληρώσει με τα ελαστικά αυτά τον αγώνα, ενώ αντίθετα η Ferrari έβαλε την πολύ μαλακή, όντας αναγκασμένη να μπει άλλη μία φορά στα pits. Ο ρυθμός του Vettel δεν ήταν πολύ ταχύτερος από των Mercedes, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να βρεθεί πίσω από τους Πρωταθλητές και να τερματίσει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Η λογική λέει πως η Ferrari θα είχε κερδίσει τον αγώνα αν διάλεγε τη μέση γόμα στην επανεκκίνηση, αλλά ο επί κεφαλής των Ιταλών, Maurizio Arrivabene, δε φαίνεται τόσο σίγουρος.

Δεν μπορώ να το πω αυτό πραγματικά. Πρέπει να εξετάσουμε τα δεδομένα στο γκαράζ, επειδή κάθε μονοθέσιο είχε διαφορετική κατανάλωση και διαφορετική φθορά, για να μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Είναι ανοησία να το λέμε αυτό με βεβαιότητα. Πρέπει να δούμε τα δεδομένα που έχουμε πάρει.

Ειλικρινά, ήμασταν σίγουροι για τη νίκη στην αρχή του αγώνα. Ανοίγαμε τη διαφορά και θα ακολουθούσαμε τη δική μας στρατηγική. Δε θέλω να βρίσκω δικαιολογίες για μετά. Ήρθε η κόκκινη σημαία, αλλά είναι μέρος του αγώνα έτσι πρέπει να το δεχτούμε. Σ’ εκείνη τη φάση, θέλαμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Μπορεί να ήταν σωστό ή λάθος.

Ο Sebastian μιλούσε γι’ αυτό. Στο τέλος, πιέσαμε σαν τρελοί και ο Sebastian είχε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Hamilton, κάτι που ήταν μέρος της στρατηγική μας. Αν θέλετε να δείτε το ποτήρι, δεν είναι μισοάδειο. Αλλά, αυτά είναι η επικαιρότητα. Φυσικά, μετά από αυτό, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά έτσι είναι οι αγώνες.

GP AUSTRALIA F1/2016

Ο Vettel εμφανίζεται μετανιωμένος για τη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά, δε θέλει να κατηγορήσει κανέναν, ενώ είναι ικανοποιημένος από την ταχύτητα και τις προοπτικές βελτίωσης της SF16-H.

Θέλαμε να είμαστε επιθετικοί. Ίσως εκ των υστέρων να είχαμε κάνει κάτι άλλο, αλλά δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν. Η κόκκινη σημαία δε μας βοήθησε, αλλά ακόμα είχαμε την ευκαιρία. Δεν περιμέναμε να επιλέξουν τη μέση γόμα. Προσπαθήσαμε να είμαστε επιθετικοί, αλλά δεν δούλεψε.

Η ομάδα δείχνει σε καλή φόρμα, ξέρουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε και θέλουμε να ασκήσουμε πίεση στη Mercedes. Αυτό είναι το σωστό μονοθέσιο που θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε πίεση σ’ αυτούς.

[Πηγές: Sky Sports, Motorsport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...