Button: Πρέπει να είσαι εντελώς διαφορετικός έξω από το μονοθέσιο

Σχετικά άρθρα

Jenson Button in the garage.

Στη δύση της καριέρας του βρίσκεται ο Jenson Button. Ο Πρωταθλητής του 2009 είναι ένας από πιο συμπαθητικούς και επαγγελματίες οδηγούς αυτή τη στιγμή στο άθλημα, και όπως φαίνεται διανύει την τελευταία του σεζόν στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Ο Βρετανός ήταν κοντά στο να τερματίσει την καριέρα του το 2014, ωστόσο επέλεξε να συνεχίσει για δύο ακόμα σεζόν, κάτι που δε μετανιώνει σε καμία περίπτωση.

Ο 36χρονος βρίσκεται στην 17η σεζόν της καριέρα του και, με 275 Grands Prix στην πλάτη του, είναι ο πλέον ικανός να δίνεις συμβουλές στους μικρότερους οδηγούς. Ένα από τα σημεία που στέκεται ο «Jens» είναι η συμπεριφορά και η ψυχολογία του οδηγού, τονίζοντας ότι, μέσα στο μονοθέσιο, θα πρέπει να νιώθεις ο καλύτερος του κόσμου και, έξω από αυτό, να είσαι ένας πολύ διαφορετικός, για χάρη των χορηγών.

Αν δεν μπορείς να είσαι διαφορετικό άτομο έξω από το μονοθέσιο, αυτό είναι αδυναμία. Προσωπικά νιώθω ότι, όταν μπαίνεις στο μονοθέσιο, γίνεσαι ένα συγκεκριμένο είδος ανθρώπου. Τα δίνεις όλα, δίνεις το μέγιστο που μπορείς και νιώθω ότι δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από εμένα κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού 3ημέρου.

Όταν είσαι έξω από το μονοθέσιο, θα πρέπει να γίνεις μια διαφορετική προσωπικότητα ή διαφορετικά οι χορηγοί και οι συνεργάτες δε θέλουν να δουλέψουν μαζί σου και η καριέρα σου είναι πολύ μικρή, παρόλο που είσαι καλός στην πίστα. Θα πρέπει να έχεις όλο το πακέτο και αυτό είναι κάτι για το οποίο δουλεύεις όλη τη σεζόν, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουν γρήγορα τα νέα παιδιά. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να βρεις χορηγούς και συνεργάτες για τις ομάδες. Οι ομάδες χρειάζονται οδηγούς που δεν είναι μόνο γρήγοροι στην πίστα, αλλά και πολύ καλοί στη δημοσιότητα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Button

Ο Button λέει, επίσης, πως δύσκολα ένας σημερινός οδηγός μπορεί να μείνει στη Formula 1 για 17 χρόνια, όπως έχει καταφέρει αυτός και ο Fernando Alonso, τονίζοντας πως η βελτίωση σε όλους τους τομείς όλα αυτά τα χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα κορυφαίες ομάδες σαν τη McLaren να υπογράφουν συμβόλαια μαζί τους.

Θα ήμουν έκπληκτος αν ένας 18χρονος ή 19χρονος που μπήκε τώρα στο άθλημα είχε καριέρα 17 ετών, επειδή τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πιστεύω ότι σε αυτό ήμουν τυχερός. Μπόρεσα να αναπτυχθώ με το πέρασμα των ετών, όχι μόνο ως ένας καλός οδηγός, αλλά και όσον αφορά το πλήρες πακέτο που χρειάζεσαι για είσαι στο άθλημα. Το ίδιο ισχύει και με τον Fernando. Γι’ αυτό και είμαστε τόσα χρόνια στο άθλημα, γι’ αυτό και οι ομάδες μάς θέλουν ακόμα να τρέχουμε μαζί τους, ακόμα και στα 35 και 36 μας χρόνια. Το σημαντικό είναι να παραμείνεις σε κορυφαία φυσική κατάσταση και στην κορυφή σε όλους τους τομείς. Μετά, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσεις.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα