Οι φετινές χρηματικές απολαβές των ομάδων

Σχετικά άρθρα

F1 Cars

Η Formula 1 είναι ένα εξαιρετικά δαπανηρό και σκληρό οικονομικά άθλημα. Τα ποσά που περνάν από τα χέρια της Formula One Management και των ομάδων είναι πολλά, σε σημείο τέτοιο που προκαλούν ζάλη. Κάθε χρόνο, οι ομάδες λαμβάνουν χρήματα από τη FOM, η οποία προηγουμένως έχει πληρωθεί από τα τέλη των ομάδων και των πιστών, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την άνοιξη ήρθαν στην επιφάνεια τα ποσά που θα λάβουν φέτος οι ομάδες. Η αποκάλυψη γίνεται από το Autosport, συνεπώς ίσως να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, αν και το βρετανικό περιοδικό είναι γνωστό για την εγκυρότητά του και σπανίως δημοσιεύει κάτι που δεν είναι αληθές.

Από το παρακάτω πίνακα, βλέπουμε ότι οι συνολικές απολαβές φέρνουν τη φέρνουν τη Ferrari στην πρώτη θέση, με $192 εκατομμύρια ή αλλιώς €169 εκατομμύρια. Αυτό οφείλεται στα επιπλέον $70 εκατομμύρια που λαμβάνει, όντας η μοναδική ομάδα που έχει αυτό το προνόμιο.

Στη δεύτερη θέση, η Mercedes με $171 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα $63,5 εκατομμύρια που έλαβε χάρη στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Η Red Bull ακολουθεί στην τρίτη θέση, με $144 εκατομμύρια, ενώ η Williams βρίσκεται μία θέση κάτω, έχοντας απολαβές στα $87 εκατομμύρια συνολικά.

Η κακή εμφάνιση της McLaren πέρυσι επηρεάζει σημαντικά τα χρήματα που θα πάρει. Η ομάδα του Brackley θα βάλει στα ταμεία της $82 εκατομμύρια, με μόλις τα $16,5 εκατομμύρια να έρχονται από την περσινή της θέση στο πρωτάθλημα. Το bonus των $32 εκατομμυρίων, όμως, δίνει σημαντική ώθηση στο συνολικό ποσό.

Στην πρώτη στήλη, βλέπουμε τα στάνταρ $33,5 εκατομμύρια που λαμβάνουν οι ομάδες από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα τα τελευταία δύο χρόνια. Η δεύτερη στήλη απεικονίζει τα χρήματα από την περσινή θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ στις στήλες 4, 5 και 6 υπάρχουν άλλες απολαβές ως bonus. Τα συνολικά χρήματα υπάρχουν στην 7η στήλη, ενώ δίπλα φαίνεται η διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν.

F1 Money
Κλικ για μεγέθυνση
ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...