Χαμός στην Mercedes για τα… λουκάνικα!

Σχετικά άρθρα

Grilled sausages and shrimps skewers

Να εγκρίνεις σαν εταιρία το μεγαλύτερο μέρισμα στην ιστορία σου και να γίνεσαι θέμα στα διεθνή μέσα επειδή δύο μέτοχοι σου σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια για τα… λουκάνικα του μπουφέ! Αυτά είναι κυρίες και κύριοι τα ωραία και όχι, δεν πρόκειται για καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Κατά την γενική συνέλευση μετόχων της Daimler, έπρεπε να επέμβει η αστυνομία για μην υπάρξουν χειρότερα σε μία αντιδικία με θέμα τα λουκάνικα. Συγκεκριμένα, το θέμα ήταν η συμπεριφορά ενός εκ των μετόχων που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αποφάσισε να πάρει αρκετά λουκάνικα για τον δρόμο. Αυτό δεν άρεσε σε μία άλλη μέτοχο και οι δύο άρχισαν να ανταλλάσσουν λόγια, σε έντονο ύφος, μέχρι που κάποιος κάλεσε την αστυνομία η οποία και τους χώρισε. Για την ιστορία, η Daimler σέρβιρε περίπου 12.500 λουκάνικα για τους περίπου 5.500 μετόχους της στη συγκεκριμένη συνέλευση. 2+ λουκάνικα ανά άτομο, ακόμα και αν φάνε όλοι. Ικανοποιητική ποσότητα. Κάποιος όμως ήθελε να πάρει και για το σπίτι! Μήπως να το σκεφτεί να επενδύσει στην Volkswagen; Εκεί θα μπορεί να τρώει τσάμπα όσα λουκάνικα θα θέλει.

Σε σχετικά νέα, ανακοινώθηκε ότι ο μισθός του Dieter Zetsche για το 2015, ήταν €9,7 εκατομμύρια. Αυτό, τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO ανάμεσα στις 30 εισηγμένες εταιρίες του Γερμανικού χρηματιστηρίου. Αλλά είναι λίγο ή πολύ λογικό, αφού το 2015 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την Daimler που όπως είπα, μοίρασε το μεγαλύτερο μέρισμα στην ιστορία στους μετόχους της (€3,25 ανά μετοχή).

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...