Επίσημη έγκριση στο παλιό σύστημα κατατακτήριων

Σχετικά άρθρα

Formula 1 Cars

Έπειτα από πολλά πισωγυρίσματα και ατελείωτο μπέρδεμα, οι υπεύθυνοι του αθλήματος πήραν την οριστική απόφαση για τις φετινές κατατακτήριες. Το νέο σύστημα μισήθηκε γρήγορα από ομάδες και οπαδούς, με την επιστροφή στο format του 2015 να ήταν μια γρήγορη λύση, αλλά τελικά αυτή απορρίφθηκε, προσωρινά όπως έδειξαν τα πράγματα.

Μετά από τον δεύτερο αγώνα της σεζόν, οι διοικούντες συνεδρίασαν και αποφάσισαν πως η επιστροφή στο σύστημα του 2015 είναι πλέον μόνιμη λύση, μετά από απαίτηση των ομάδων. Η απόφαση αυτή έπρεπε να ψηφιστεί ομόφωνα από την Επιτροπή της Formula 1 και από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, όπως ακριβώς έγινε.

Έτσι, στην Κίνα και σε όλη τη φετινή σεζόν, θα έχουμε ό,τι και πέρυσι, δηλαδή Q1, Q2 και Q3, με τη μάχη για την pole position να κρατά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τα πράγματα για το 2017 δεν είναι σίγουρα, με τον Bernie Ecclestone να παραδέχεται πως εξετάζεται ακόμα κι ένας αγώνας στη θέση των κατατακτήριων, κάτι που για την ώρα δεν είναι πολύ πιθανό.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...