Επίσημο: Επιστροφή στο περσινό σύστημα κατατακτηρίων

Σχετικά άρθρα

Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H at Formula One Testing, Day Three, Barcelona, Spain, Wednesday 24 February 2016.

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται στην FIA, καθώς μετά το φιάσκο του φετινού νέου συστήματος κατατακτήριων δοκιμών, και τις προσπάθειες να γίνει ελκυστικό στο μάτι, τελικά ο Bernie Ecclestone και η διοικούσα αρχή αποφάσισαν να ακυρώσουν αυτό το “σκουπίδι” που βλέπαμε για την pole position, και να επανέλθει το σύστημα που ίσχυε μέχρι και πέρσι.

Και όλα αυτά, τέσσερις μέρες μετά την οριστική “πόρτα” στο παλιό σύστημα κατατακτήριων. Ο λόγος είναι απλός, καθώς παμψηφεί οι ομάδες καταψήφισαν, τόσο το σύστημα που είδαμε στους πρώτους δύο αγώνες, όσο και οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ζητώντας να επιστρέψει άμεσα το σύστημα του 2015.

Αυτό σημαίνει ότι από τον επόμενο, κιόλας, αγώνα, στην Κίνα σε 10 μέρες, θα δούμε μάχες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι αλλαγές τώρα πάνε στο F1 Strategy Group και στην αρμόδια επιτροπή, πριν την επικύρωσή τους από το συμβούλιο της FIA. Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει:

Στο ομόφωνο σύστημα των ομάδων, σε μια επιστολή που λάβαμε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, και ο Bernie Ecclestone, κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων, αποδέχθηκαν, προς το συμφέρον του πρωταθλήματος, να υποβάλουν την πρόταση στην Επιτροπή της Formula 1 και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ώστε να επανέλθει το σύστημα των κατατακτήριων που ίσχυε το 2015.

Η πρόταση, αν γίνει αποδεκτή από τα διοικητικά όργανα της Formula 1, θα τεθεί σε ισχύ από το Κινεζικό Grand Prix και θα εφαρμοστεί για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Jean Todt και ο Bernie Ecclestone χαιρετίζουν το γεγονός ότι η ιδέα προήλθε από τις ομάδες, ώστε να έχουμε μια συλλογική εκτίμηση του format του 3ημέρου για το 2017.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...