Αντικατάσταση των κατατακτήριων με αγώνα το Σάββατο εξετάζει η F1 για το 2017

Σχετικά άρθρα

F1 Grid

Μία αλλαγή ήταν ικανή να προκαλέσει χαμό στο φετινό ξεκίνημα της Formula 1. Οι υπεύθυνοι των αγώνων δεν ήταν ικανοποιημένοι με το σύστημα κατατακτήριων του 2015, έτσι έψαχναν τρόπους για να αυξηθεί το ενδιαφέρον. Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα νέο σύστημα με ζωντανό αποκλεισμό των οδηγών κάθε 1,5 λεπτό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, γεγονός πως δεν άρεσε στην πλειοψηφία των οπαδών.

Η τελική ετυμηγορία ήταν η επιστροφή στο σύστημα του 2015, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Κινεζικό Grand Prix και για ισχύσει για όλο το 2016. Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να εξετάζουν την κατάσταση για το 2017, και ο Bernie Ecclestone αποκαλύπτει πως ένα ενδεχόμενο είναι να μην υπάρχουν καθόλου κατατακτήριες, οι οποίες θα αντικατασταθούν από έναν αγώνα το Σάββατο.

Το έχουμε κοιτάξει. Βασικά, περισσότερο τις κατατακτήριες παρά οτιδήποτε άλλο. Ίσως έχουμε έναν αγώνα το Σάββατο, ο οποίος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις κατατακτήριες, για παράδειγμα. Εξετάζουμε όλα αυτά τα πράγματα, που θα μπορούσε να ισχύσουν προφανώς για την επόμενη χρονιά. Έχουν γίνει πολλές άσκοπες ενέργειες φέτος για να το κάνουμε αυτό, έτσι δε θα πρέπει να συμβεί ξανά.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...