Ξεχασμένο Πρωτότυπο: MG EX-E

Σχετικά άρθρα

1985_MG_EX-E_concept_20

Ήταν κάποτε μια εταιρία, που την έλεγαν MG, και κατασκεύαζε όμορφα και διασκεδαστικά αυτοκίνητα, άσχετα αν είχαν κάποια θεματάκια με την αξιοπιστία.

Το 1985, και στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η βρετανική εταιρία παρουσίασε στο κοινό το πρωτότυπο EX-E και η μαζική παραγωγή του αυτοκινήτου από την Austin Rover ήταν απόλυτα εφικτή.

1985_MG_EX-E_concept_07

Η αντίδραση του κοινού ήταν συγκλονιστική, καθώς ήταν αρκετά  ελκυστικό καθώς και απρόσμενο από την εταιρία. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του ήταν ο Roy Axe, διευθυντής του τμήματος της Rover και το αυτοκίνητο βασίστηκε στο Metro 6R4.

1985_MG_EX-E_concept_14

To MG EX-Ε είχε αλουμινένιο σασί, με τα μέρη του σώματος να είναι από πλαστικό, ενώ μηχανικά κινούταν από έναμ 3-λίτρων DOHC V6 κινητήρα 24 βαλβίδων, με 253 ίππους στις 7.000 σ.α.λ., με την τελική του ταχύτητα να ήταν 247 χλμ/ώρα.

1985_MG_EX-E_concept_10

Όπως προείπα, το αυτοκίνητο δεν πέρασε ποτέ στη παραγωγή, όμως το σχήμα του επηρεάσει διάφορα αυτοκίνητα, όπως το Honda NSX του 1989.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...

Και νέα διαρροή του BMW Vision Neue Klasse X concept

Διέρρευσαν δύο ακόμη φωτογραφίες του Vision Neue Klasse X concept, του νέου πρωτότυπου της BMW που θα παρουσιαστεί στις 21 Μαρτίου. Το πρωτότυπο μας...
Autoblog.gr