Η Hyundai ετοιμάζει δύο νέα Ν μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Hyundai-i30-2.0-Turbo-development-car-3

Η Hyundai είχε έντονη αγωνιστική δραστηριότητα τη περασμένη εβδομάδα, καθώς εκτός από την παρουσίαση του RM16 N concept με τα 300 άλογα, έτρεξε και στον 24-ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring με ένα τουμπανιασμένο i30 N Prototype, το i30 N, το γρήγορο hot hatch μοντέλο που ετοιμάζει, θα περάσει στην αγορά το 2017.

Μετά από το παραπάνω μοντέλο, το νέο N performance τμήμα της κορεατικής εταιρίας θα παρουσιάσει τουλάχιστον δύο νέο μοντέλα, με το πρώτο να παρουσιάζεται έξι μήνες μετά το i30 N. Αυτό επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του τμήματος, Albert Biermann, προσθέτοντας ότι τα δύο μοντέλα θα στοχεύουν τους πελάτες της Αμερικής και Κίνας.

Hyundai-RM16-N-concept-3

Παραμένει άγνωστο ποια θα είναι αυτά τα μοντέλα, αλλά δεν θα είναι κάποιο SUV. Μηχανικά είναι αρκετά πιθανό ότι θα κινούνται με τον ίδιο 2-λιτρο T-GDI turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, που θα φοράει και το i30 N, με την απόδοση του να αναμένεται να είναι περίπου στα 250 άλογα, με τον Biermann να τονίζει:

Έχουμε SUV που σχεδόν φωνάζουν “κάντε με πάω πιο γρήγορα”. Αλλά εμείς δεν εστιάζουμε εκεί ακόμα. Όλα έχουν να κάνουν με την οδηγική απόλαυση και, φυσικά, τα hatchbacks, τα sedans, και τα coupes έχουν μια καλύτερη βάση για αυτό.

Ο Biermann συνέχισε ότι δεν αποκλείει την εξέλιξη ενός πιο σκληροπυρηνικού μοντέλου στα πλαίσια του Ford Focus RS, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναμένεται σύντομα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν φέρουμε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων στο υψηλότερο επίπεδο, μπορεί να είναι πολύ [σύντομα] για τους πελάτες μας και αντιπροσώπους μας. Αλλά μπορώ να δω στο μέλλον ότι θα έχουμε ένα αυτοκίνητο πραγματικά υψηλών επιδόσεων στην C κατηγορία. Και τότε, φυσικά, θα πρέπει να είναι τετρακίνητο.

https://youtu.be/GBuPeSTfBpI

Bonus: Δες το video που έδωσε στη δημοσιότητα η κορεάτικη εταιρία στα πλαίσια της χορηγίας της για το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...