Η FIA έχει υπό παρακολούθηση τις Ferrari και Red Bull

Σχετικά άρθρα

b0s2sfxfwb8caa35xx0o

Υπό παρακολούθηση φαίνεται να έχει η τεχνική επιτροπή της FIA τις ομάδες της Red Bull και της Ferrari. Η διαδικασία αυτής της παρακολούθησης, ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες που έλαβε η τεχνική επιτροπή της FIA για εύκαμπτα εξαρτήματα πάνω στα μονοθέσια των δύο ομάδων.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε το Γερμανικό Auto Motor und Sport, το οποίο συνέχισε δίνοντας μάλιστα και τα σημεία τα οποία πάλλονται πάνω στο μονοθέσιο της Ferrari και δίνουν αεροδυναμικό πλεονέκτημα. Τα σημεία λοιπόν που πάλλονται πάνω από το επιτρεπτό όριο κατά τους αντιπάλους της Ferrari, είναι η πίσω πτέρυγα και το monkey seat. Από την άλλη, η εμπρός αεροτομή της Red Bull έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα των αντιπάλων της. Μέχρι στιγμής και οι δύο ομάδες περνούν με επιτυχία όλα τα τεστ κάμψης της FIA.

hungary-budapest-hungaroring-hungarian-formula-1-grand-prix-red-bull-wing-austria_3330712

Σε περίπτωση που η FIA αντιληφθεί κάτι το μεμπτό με αυτά τα εξαρτήματα θα κάνει χρήση του άρθρου 3.15 των τεχνικών κανονισμών το οποίο αναφέρει ότι κανένα μονοθέσιο δεν μπορεί να φέρει εύκαμπτα (παραπάνω του ορίου) αεροδυναμικά βοηθήματα. Σίγουρα η μάχη έχει ξεκινήσει για τα καλά μεταξύ των ομάδων της κορυφής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...