Το αφεντικό της VW υποστηρίζει πως οι diesel κινητήρες είναι ξεπερασμένοι

Σχετικά άρθρα

Matthias Muller Volkswagen vw (2)

Ο Matthias Müller, o CEO της Volkswagen σε συνέντευξη που παραχώρησε μια ημέρα πριν την ετήσια συνάντηση της VW, δήλωσε πως οι diesel κινητήρες είναι ξεπερασμένοι.

Για δεκαετίες ολόκληρες, οι diesel κινητήρες ήταν το θεμέλιο της στρατηγικής της VW, αλλά αυτό άλλαξε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου χειραγώγησης ρύπων σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Η VW έχει σταματήσει τις πωλήσεις όλων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων στην αγορά των Η.Π.Α, με τον Muller να δηλώνει πως δεν γνωρίζει το πότε θα επιτραπούν ξανά οι πωλήσεις των diesel μοντέλων της εταιρίας του στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Η VW έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στην εικόνα της στις Η.Π.Α μετά το σκάνδαλο, με τον Γερμανό να δηλώνει πως πλέον, είναι αρκετά πολύπλοκο να κάνεις την σημερινή γενιά των κινητήρων ακόμη πιο αποτελεσματικούς και καθαρότερους, μιας και ο έλεγχος των εκπομπών στους πετρελαιοκινητήρες είναι “εξαιρετικά περίπλοκος και δαπανηρός“.

Η VW έχει στρέψει την προσοχή της στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, μιας και θα βγάλει στην αγορά περισσότερα από 30 ηλεκτρικά μοντέλα, ώστε έως το 2025 να έχει πουλήσει 3 εκατομμύρια τέτοια οχήματα.

ΠηγήHandelsblatt

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr