Hanergy: 80 χλμ με 5 ώρες ηλιακής φόρτισης είναι εφικτά

Σχετικά άρθρα

hanergy_solarL

Η κινέζικη Hanergy, γνωστή στην χώρας για τα φωτοβολταϊκά της πάνελ, παρουσίασε τέσσερα concepts που μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Για να το πετύχουν αυτό, όπως φαντάζεσαι, χρειάζονται μεγάλης έκτασης πάνελ και υψηλής απόδοσης συνάμα.

Έτσι έχουν επενδύσει πολύ λεπτά πάνελ στα σώματα των αυτοκινήτων, που μπορούν να συλλέξουν ενέργεια ίση με 10 kWh σε 5 ώρες έκθεσης, που αρκούν για να διανύσεις 80 χλμ. Αυτό ακούγεται αρκετά φιλόδοξο, αν σκεφτούμε πως τα 6-7 τετραγωνικά μέτρα που είναι το εμβαδό των πάνελ, πρέπει να έχουν απόδοση άνω του 30% και αυτό θα είναι παγκόσμιο ρεκόρ για την Hanergy.

Για μεγαλύτερες αποστάσεις, συννεφιά ή και οδήγηση στην σκοτεινή πλευρά του πλανήτη μας το βράδυ, τα οχήματα της Hanergy θα μπορούν να φορτίσουν μέσω πρίζας, τις συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου όπως τα κλασσικά ηλεκτρικά και με μια πλήρη φόρτιση θα έχουν αυτονομία 350 χλμ.

ΠηγήHanergy

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...