H General Motors κινδυνεύει να ξεμείνει από ανταλλακτικά

Σχετικά άρθρα

General Motors Offers Stocks At $33 A Share For Initial Public Offering

Ένας από τους παλαιότερους συνεργάτες της GM ετοιμάζεται να “βαρέσει κανόνι” και το τμήμα Βορείου Αμερικής του κολοσσού ετοιμάζεται να “βαρέσει εγκεφαλικά”.

Η Clark-Cutler-McDermott Co. (CCM) έκανε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του αμερικανικού συντάγματος, με το οικονομικό δικαστήριο της Μασαχουσέτης να δεσμεύει όλο τον εξοπλισμό στις αποθήκες της εταιρίας. Εδώ αρχίζουν τα ζόρια για την GM, η οποία έχει κάνει αίτηση για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Clark – Cutler που προορίζονταν για παραγγελίες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι μετέωρα. Η GM υποστηρίζει πως ο εξοπλισμός είναι δικός της και ενδεχόμενη απώλεια θα οδηγήσει σε κατασκευαστικό κάζο τα εργοστάσια στην Βόρειο Αμερική. Η Clark – Cutler απ’την άλλη, θέλει να εκμεταλλευτεί τις διατάξεις περί προστασίας έναντι χρεοκοπίας και να πουλήσει τα εν λόγω ανταλλακτικά.

Οι ζημιές που θα υποστεί η εταιρία θα ανέλθουν σε εκατομμύρια δολάρια ανά ημέρα σε κάθε εργοστάσιο ξεχωριστά,

υποστηρίζουν οι νομικοί σύμβουλοι της GM, συμπληρώνοντας:

Το κύρος του ομίλου θα υποστεί καίριο πλήγμα. Οι πελάτες θα δυσαρεστηθούν, καθώς δεν θα μπορούν να παραδοθούν ούτε νέα αυτοκίνητα ούτε ανταλλακτικά. Αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακυρώσεις παραγγελιών και περαιτέρω οικονομικές ζημιές.

Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα στη χρονιά, όταν η CCM είδε το τρένο να έρχεται και ζήτησε δάνειο από την GM προκειμένου να μην μπει λουκέτο. Με το 80% του τζίρου να προέρχεται από την GM και τα ανταλλακτικά που προμηθεύεται ο Αμερικανός γίγαντας να έχουν ως μοναδικό προμηθευτή την CCM, δεν είχε άλλη επιλογή από το να “τα σκάσει”. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό και τώρα οι Αμερικανοί περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για να δουν αν θα μετρήσουν πληγές.

Μεταξύ άλλων τα ανταλλακτικά αφορούν θόλους τροχών και μονώσεις σε ταμπλό-φτερά-κολόνες-πάτωμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Trump θα επιβάλει δασμούς 100% στα κινέζικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στο Μεξικό για να αποφύγουν τους εισαγωγικούς δασμούς που επιβάλουν οι ΗΠΑ στα κινέζικα αυτοκίνητα, αλλά ο...