Newey: Η Renault μπορεί να φτάσει τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

RBR

Κι ενώ φέτος περιμέναμε τη Ferrari ως τη μεγάλη αντίπαλο της Mercedes, η Red Bull δείχνει για μία ακόμα φορά πόσο καλά ξέρει να βγαίνει από τα δύσκολα, όντας σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Η αυστριακή ομάδα έχει 198 βαθμούς, μόλις 6 λιγότερους από τη Ferrari, ενώ, στους τελευταίους 2 αγώνες, έχει πάρει 31 περισσότερους βαθμούς από την ιταλική ομάδα, έχοντας και μία νίκη, κάτι που η Scuderia δεν έχει πετύχει ακόμα.

Σε αυτό έχει βοηθήσει και ο βελτιωμένος κινητήρας της Renault. Πέρυσι, το γαλλικό power unit αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας και απόδοσης, ωστόσο η δουλειά των Γάλλων βγαίνει τώρα στην επιφάνεια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Adrian Newey, επί κεφαλής του τεχνικού τμήματος της RBR, η Renault, αν συνεχίσει να βελτιώνεται έτσι, θα φτάσει ακόμα και τη Mercedes, και μάλιστα αυτό δε θα αργήσει πολύ να συμβεί.

Νομίζω ότι πρέπει να καταγραφεί ότι στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν τα πράγματα ήταν απογοητευτικά, όταν η Renault πήγαινε προς τα πίσω και όχι προς τα μπρος. Αλλά, φαίνεται πως έχουν φύγει από εκεί, έχουν κατανοήσει τα προβλήματά τους κι έχουν σημειώσει πραγματική πρόοδο τον περασμένο χειμώνα, και ξανά με την αναβάθμιση που είχαμε στο Μονακό. Αν συνεχίσουν να έχουν αυτόν τον ρυθμό, τότε πραγματικά μπορούμε να μειώνουμε τη διαφορά από τη Mercedes.

Ο Βρετανός τεχνικός γνωρίζει την ικανότητα των μηχανικών του να βελτιώνουν ένα μονοθέσιο, ωστόσο θέλει να τονίσει και τη δουλειά της Renault τον τελευταίο χρόνο.

Προφανώς, είναι καλό να κερδίζουμε ξανά φέτος. Το Μονακό ήταν απογοητευτικό, επειδή τα θαλασσώσαμε μόνοι μας, αλλά το να επιστρέφεις στις μάχες για την κορυφή όχι απλώς ανταμείβει τη σκληρή δουλειά της Red Bull, αλλά επίσης και τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει η Renault τους τελευταίους 12 μήνες.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα