Ο Raikkonen θέλει να παραμείνει στην Ferrari και για το 2018

Σχετικά άρθρα

Raikkonen-Ferrari (1)

Ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση, πως ο Kimi Raikkonen θα παραμείνει οδηγός της Scuderia και για το 2017, επεκτείνοντας το συμβόλαιο του για έναν χρόνο, βάζοντας τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εκτός αλλά διχάζοντας παράλληλα και το κοινό της Ferrari το οποίο πιστεύει πως η Ιταλική ομάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές ενόψει του πρωταθλήματος της νέας χρονιάς, o μάνατζερ του Φιλανδού οδηγού της F1, Steve Robertson υποστηρίζει πως ο Raikkonen θα θελήσει να παραμείνει στην Scuderia και για το 2018, εφόσον ο ίδιος είναι αρκετά ικανοποιημένος με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ferrari, καθώς βρίσκεται 3ος στην κατάταξη με 106 βαθμούς αφήνοντας προς το παρόν τον ομόσταύλο του Sebastia Vettel στην 5η θέση γενικής με 98 βαθμούς.

Συγκεκριμένα ο Robertson δήλωσε:

Αρχικά όλα εξαρτώνται από τον Kimi. Θα θελήσει να συνεχίσει στην ομάδα και το 2018; Η ειλικρινής μου άποψη είναι πως αυτή την στιγμή με την συγκέντρωση που τον διακατέχει και τις καταστάσεις που επικρατούν, θα έλεγα ναι. Ωστόσο όμως την τελική απόφαση παίρνει η ομάδα.

Κάποιος σαν τον Kimi είναι μέσα σε όλο αυτό για ένα λόγο: αγαπά το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αγαπά την F1, δεν χρειάζεται να το κάνει για οποιοδήποτε λόγο, εκτός από το γεγονός ότι το αγαπά.

Έχει ισχυρό κίνητρο. Έχει γίνει πολύ σαφές στο κοινό και σε μένα, μπορείτε να το δείτε άλλωστε. Είμαστε γνωστοί για πολλά χρόνια και φαίνεται να έχει παθιαστεί τόσο, όσο, όταν ένα νεαρός-ανερχόμενος οδηγός .

Είμαι ευχαριστημένος για τον Kimi που κατέληξε σε συμφωνία με την Ferrari τώρα, ξέρει που πρόκειται να βρίσκεται το επόμενο έτος. Είναι μεγάλη πίεση γι ‘αυτόν, και μπορεί να έχει ένα πολύ όμορφο καλοκαιρινό διάλειμμα τώρα, ξέροντας ότι πήρε αυτό που ήθελε.

Raikkonen-Ferrari

Ο Robertson πιστεύει επίσης ότι ο Raikkonen έχει  οδηγήσει καλύτερα φέτος σε σχέση με τις δύο τελευταίες σεζόν με τη Ferrari.

Είναι ικανοποιημένος με το αυτοκίνητο. Ο Kimi βασίζεται συγκεκριμένα στο εμπρόσθιο άκρο του μονοθεσίου και αυτό το αυτοκίνητο είναι περισσότερο της αρεσκείας του από ό, τι τα προηγούμενα μονοθέσια.

Αν κοιτάξετε που είναι φέτος σε σχέση με πέρυσι, βαθμολογικά τουλάχιστον γίνεται πολύ σαφές. Στο τέλος της ημέρας η ομάδα έχει όλα τα στοιχεία στο χέρι, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Τι προσφέρει στην ομάδα; Υπάρχει κανείς καλύτερος εκεί έξω που είναι διαθέσιμος; Ξέρουν τι φέρνει στην ομάδα, και στο τέλος της ημέρας, έκαναν την επιλογή.

Το χαρακτηριστικό του Kimi είναι ότι δεν είναι συγκαταβατικός τύπος. Μερικές φορές, αν δεν υπάρχει αρμονία στην ομάδα μπορεί να είναι αρνητική η εξέλιξη μακροπρόθεσμα.

Ο Kimi δεν δημιουργεί προβλήματα, τα κρατά όλα μέσα του, φέρνει πολύτιμους πόντους και η ομάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...