Η Smart σκέφτεται ένα SUV

Σχετικά άρθρα

smart forstars concept

Τα SUV πουλάνε πολύ και όλες οι εταιρείες τρέχουν να παρουσιάσουν ένα τέτοιο μοντέλο. Μια από τις ελάχιστες εταιρείες που δεν διαθέτει ένα SUV είναι η Smart. Η ιδέα για ένα Smart SUV δεν είναι καινούργια γιατί σχεδόν 11 χρόνια πριν, από την πρώτη γενιά του ForFour, ακούγονταν οι φήμες ότι θα περάσει στην παραγωγή ένα τέτοιο μοντέλο.

Η αυξημένη ζήτηση για compact crossover φαίνεται να έχει κάνει την εταιρεία να επανεξετάσει το θέμα και να παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο σε αυτή την κατηγορία. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία πριν από την παρουσίαση της νέας γενιάς του ForTwo/ForFour παρουσίασε δύο πρωτότυπα με αυτά τα χαρακτηριστικά το Formore και το ForStars.

Η Katharina Beck, Product Manager της Daimler, κατά την διάρκεια του λανσαρίσματος του νέου Smart Brabus δήλωσε:

Ποτέ μην λες ποτέ. Ας δούμε τι φέρνει το μέλλον. Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε αστική ευελιξία και άνεση στην πόλη. Αυτά τα χαρακτηριστικά αφήνουν τα περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες.

Φυσικά, θα πρέπει να διαθέτει ένα μικρό κύκλο στροφής. Αλλά αν υπάρχουν διαφορετικές λύσεις και διαφορετικές απαιτήσεις για τους οδηγών των πόλεων τότε είμαστε πάντα ανοιχτοί για νέα πράγματα.

Το Smart SUV θα βασίζεται πιθανότατα στην πισωκίνητη πλατφόρμα του ForTwo/ForFour που την μοιράζεται με το Renault Twingo, αλλά σε αντίθεση με τους βασικούς αντιπάλους του, Nissan Juke και Peugeot 2008, το Smart θα εστιάζει στην αστική πρακτικότητα αντί στην πρακτικότητα της καμπίνας ή στον χώρο αποσκευών. Λογικά θα φοράει την ίδια γκάμα 3 κύλινδρων κινητήρων και θα μπορούσε να αποκτήσει και μία ηλεκτρική έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Smart Concept #5

Στην έκθεση του Πεκίνου, η Smart παρουσίασε το Concept #5, ένα μεγάλο πρωτότυπο SUV που εστιάζει σε εκτός δρόμου χρήση, έχοντας μεταξύ άλλων εκτός...

EuroNCAP: 8 νέα πεντάστερα μοντέλα, τετράστερα τα Hyundai Kona, Honda ZR-V και VinFast VF8

O EuroNCAP, o ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών του, τα οποία έγιναν με τα νέα αυστηρότερα...

H Skoda παρήγαγε το 3.000.000στο SUV της

Η Skoda ανακοίνωσε ότι από τη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιο της στο Kvasiny της Τσεχίας, βγήκε το 3.000.000στό SUV της, ένα πολύ σημαντικό ορόσημο...