Vettel: Οι νέες αλλαγές στους κανονισμούς είναι μ@λ@κίες

Σχετικά άρθρα

Sebastian Vettel

Πριν λίγες ώρες έγιναν γνωστές από την FIA οι τροποποιήσεις τους κανονισμούς για τα όρια της πίστας και τις ενδοεπικοινωνίες, μετά την ποινή που δέχτηκε ο Nico Rosberg στον αγώνα του Silverstone, επειδή η ομάδα του του έδωσε μέσω ενδοεπικοινωνίας εντολές ώστε να προστατεύσει το κιβώτιο του και να καταφέρει να τερματίσει τον αγώνα.

Οι αλλαγές αυτές, όμως, δεν άρεσαν στον Sebastian Vettel, ενώ εξέφρασε και το παράπονο του ότι τα σημερινά μονοθέσια έχουν γίνει πολύ περίπλοκα για τους οδηγούς ώστε να τα χειριστούν.

Πιο συγκεκριμένα ο Γερμανός τετράκις πρωταθλητής χαρακτήρισε από την Βουδαπέστη τις αλλαγές αστείες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Εντελώς μ@λ@κίες. Νομίζω ότι όλα τα θέματα με τις ενδοεπικοινωνίες που είχαμε, νομίζω ότι είναι ένα αστείο. Είδα τον αγώνα μετά και βρήκα ως θεατής ότι ήταν αρκετά διασκεδαστικό να ακούσω έναν οδηγό λίγο πανικόβλητο στην ενδοεπικοινωνία και την ομάδα να πανικοβάλλεται ταυτόχρονα. Νομίζω ότι βάζει το στοιχείο του ανθρώπου στον άθλημα μας, που αναμφισβήτητα είναι πολύ περίπλοκο και τεχνικό, έτσι νομίζω ότι αυτό είναι ο λάθος τρόπο.

Υπάρχουν πολλά βαρετά πράγματα στην ενδοεπικοινωνία που απαγορεύτηκαν, δεν βλέπω το λόγο, νομίζω ότι αν θες να το αλλάξεις θα πρέπει να αλλάξεις τα αυτοκίνητα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας πάμε πίσω στους V12, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, δύο κουμπιά, ένα για περιοριστή ταχύτητας στα pits και ένα για την ενδοεπικοινωνία μόνο για να επιβεβαιώνει πότε θα μπαίνεις μέσα [στα pits], και εκτός από αυτά, όχι πολλά ηλεκτρονικά, που δεν θα χρειάζεται να απομνημονεύουμε πολλά πράγματα.

Νομίζω ότι όλα τα κουμπιά που έχουμε στο τιμόνι σήμερα είναι εκεί για έναν λόγο. Δεν είναι για παράδειγμα “Αχ ναι, μπορούμε να φτιάξουμε κουμπιά, ας τα βάλουμε στο τιμόνι”, έτσι νομίζω ότι αν δεις για παράδειγμα ένα τιμόνι του 1995, ή να μιλήσετε με πολλούς ειδικούς που είναι ακόμα στα paddock, με τι έχουν αγωνιστεί, ήταν πιο απλά μόνο και μόνο επειδή η τεχνολογία των αυτοκίνητα ήταν πολύ απλούστερη.

Δεν είναι δικό μας λάθος, σαν οδηγοί, ότι τα αυτοκίνητα είναι τόσο περίπλοκα αυτές τις μέρες και ότι χρειάζεται ένα μεγάλο εγχειρίδιο και ένα τιμόνι γεμάτο κουμπιά για να το λειτουργήσεις. Νομίζω ότι πάμε λίγο με λάθος τρόπο, γι’αυτό νομίζω ότι είναι κακό και θα πρέπει απλά να πάμε πίσω για να είμαστε σε θέση να πούμε τι θέλουμε.

ΠηγήCrash.net

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα