Φτάσαμε στην εποχή όπου η Ε30 M3 έχει την ίδια τιμή με τη σημερινή;

Σχετικά άρθρα

Η πρώτη γενιά τη BMW M3 είναι ξεχωριστή και διαφέρει σε διάφορα σημεία από τις μετέπειτα γενιές Μ3 που ακολούθησαν. Για αρκετούς, είναι το πιο πολύτιμο και πιο επιθυμητό κομμάτι που έβγαλε στη παραγωγή το Motorsport Division της BMW.

Μόλις πάνω από $60.000 θα μπορούσες να πάρεις μια ολοκαίνουργια F80 Μ3 στις ΗΠΑ ή θα μπορούσατε, με το ίδιο ποσό, να αγοράσεις μια ιδιαίτερα κομψή E30 M3 η οποία θα πωληθεί σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα. Το ποσό που ζητείται στο ξεκίνημα της δημοπρασίας είναι $60.000. Υπολόγισε όμως και επιπλέον $20.000 τα οποία θα χρειαστούν για να διεκδικήσεις τη συγκεκριμένη E30 M3.

BMW-E30-M33

Αυτό το κομμάτι του 1990 έχει διανύσει 120.000 χλμα, αλλά χάρη στο εργοστασιακό λευκό χρώμα του, φαίνεται πολύ πιο σύγχρονο και ελκυστικό. Ο συνδυασμός με τις ζάντες της BBS, τη χαρακτηριστική πίσω αεροτομή και το ιδιαίτερο φουσκωτό σχεδιασμό, κάνουν την κλασσική πλέον Μ3 ελκυστική. Αυτοί είναι κάποιοι από τους σημαντικούς λόγους όπου το συγκεκριμένο μοντέλο θα χτυπήσει μεγάλα ποσά στη δημοπρασία.

Μηχανικά, έχουμε τον γνωστό ατμοσφαιρικό 2.3-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 192 ίππους στις 6.750 στροφές/λεπτό και 230 Nm ροπής στις 4.750 στροφές/λεπτό. Σίγουρα η διαφορά είναι μεγάλη με τα σημερινά δεδομένα και με τον σημερινό 3,0-λίτρων twin-turbo εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα από τα F80 μοντέλα  Ο συνδυασμός της E30 με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, κίνηση στους πίσω τροχούς και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, έκανε τους οδηγούς της τότε εποχής να γεμίζουν με αδρεναλίνη και τον ειδικό τύπο να παραμιλά και να το αποκαλεί ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Παρά την ηλικία του, το εσωτερικό του αυτοκινήτου φαίνεται να είναι σε άψογη κατάσταση με τα δερμάτινα καθίσματα και τα μαύρα πάνελς των θυρών να ταιριάζουν απόλυτα με το μαύρο ταμπλό και το τιμόνι.

Η αξία της θρυλικής γενιάς Μ3 αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει της επόμενες δεκαετίες, με αρκετούς συλλέκτες να θέλουν μία για τη συλλογή τους. Προσωπική μου επιλογή μεταξύ της Ε30 Μ3 και της σημερινής τελευταίας έκδοσης F80 M3 είναι η πρώτη γενιά, αυτοκίνητο για τον πραγματικό λάτρη της αυτοκίνησης, αλλά όπως και να έχει, πάθος και λατρεία μια ζωή Μ3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...