GP Βελγίου 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Σχετικά άρθρα

Pirelli F1

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, προκειμένου να γεμίσουν τις μπαταρίες τους εν όψει του δεύτερου μισού της σεζόν. Η συνέχεια αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολη για τις περισσότερες ομάδες και το έργο τους θα ξεκινήσει στην εκπληκτική πίστα του Spa-Francorchamps.

Η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα τις επιλογές ελαστικών από τους οδηγούς και αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Mercedes είναι η πιο συντηρητική ομάδα. Από 4 σετ πολύ μαλακής γόμας θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg, ενώ ο Βρετανός θα έχει ένα επιπλέον σετ μαλακής γόμας.

Στο άλλο άκρο βρίσκεται η Ferrari. Η ομάδα του Maranello επέλεξε ίδια ελαστικά για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, με 7 σετ πολύ μαλακής γόμας και 5 σετ μαλακής, ενώ η Red Bull βρίσκεται κάπου στη μέση, με 6 σετ πολύ μαλακής γόμας για τους Daniel Ricciardo και Max Verstappen.

Από την Pirelli ορίζεται ένα σετ μέσης γόμας κι ένα σετ μαλακής για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Επιπλέον, ένα σετ πολύ μαλακής γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο Q3, ενώ όσοι οδηγοί δεν περάσουν στην τελική φάση των κατατακτήριων θα έχουν το δικαίωμα να φορέσουν το συγκεκριμένο σετ πολύ μαλακής στον αγώνα.

Pirelli

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr