WRC Ράλλυ Γερμανίας: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

9488_Germany-Meeke-2015_426_592x333

Ένατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και περνάμε στον πρώτο καθαρά ασφάλτινο αγώνα του πρωταθλήματος. Το ADAC Rally Deutschland, ή ελληνιστί Ράλλυ Γερμανίας. Βρίσκει θέση στο καλεντάρι του θεσμού από το 2002 και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Με επίκεντρο την πόλη του Τριέρ, κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι σχετικά γρήγορες τεχνικές ε.δ. γύρω από πρώην στρατιωτική περιοχή, και τους αμπελώνες με αρκετές κρυφές κλειστές στροφές, που καθιστούν τις καλές σημειώσεις απαραίτητες. Φυσικά τον ρόλο του παίζει και ο καιρός με την βροχή να κάνει συχνά την παρουσία του. Πάμε να δούμε τα νέα των ομάδων.

VOLKSWAGEN MOTORSPORT

Εντός έδρας για τους Γερμανούς, και η πίεση και το άγχος γίνεται περισσότερο για τους πρωταθλητές αφού θα θέλουν να αποδείξουν ότι είναι ο ταχύτερος συνδυασμός. Με τρία Polo R WRC για τους Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala και Andreas Mikkelsen θα συμμετάσχει στον αγώνα και θα προσπαθήσει να κατακτήσει την δεύτερη νίκη της επί πάτριου εδάφους η Γερμανική ομάδα. Με τον Ogier να μην έχει το μειονέκτημα να ανοίγει τον δρόμο και με έξι μήνες μακρυά από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα προσπαθήσει για την νίκη. Μόνο που δεν είναι μόνος του! Ο Jari-Matti Latvala έχει αποδείξει ότι μπορεί και στην άσφαλτο και αν δεν κάνει λάθος μπορεί να πετύχει. Από την άλλη ο Andreas Mikklelsen είναι αρκετά ταχύς και στην άσφαλτο και μπορεί να είναι ανάμεσα στους πρώτους.

HYUNDAI MOTORSPORT

Με τρία i20 WRC θα συμμετάσχει και η Κορεάτικη ομάδα στην Γερμανία, για τους Thierry Neuville και Dani Sordo με εργοστασιακή υποστηρίξη και τον Heyden Paddon με την N Motorsport. Η Κορεάτικη ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει το αίμα της πίσω από τους Γερμανούς, καθώς μετρούν ήδη μια νίκη στον γερμανικό αγώνα το 2014 με τον Thierry Neuville. O Bέλγος είναι εξαιρετικά ταχύς στην άσφαλτο και μπορεί για το καλύτερο δυνατό. Την επιστροφή του μετά από ατύχημα στις δοκιμές του Ράλλυ Φιλανδίας θα κάνει ο Dani Sordo. Ο Ισπανός έχασε τον αγώνα της Φιλανδίας λόγω τραυματισμού και επιστρέφει δυνατός στην αγαπημένη του επιφάνεια. Σίγουρα ανάμεσα στους πρώτους θα προσπαθήσει να πετύχει την δεύτερη νίκη του στον αγώνα. Ο Heyden Paddon θα οδηγήσει το τρίτο i20 WRC, με τον Νεοζηλανδό να είναι ένα κλικ κάτω από τους δύο ομόσταυλους του μετρ της ασφάλτου.

M-SPORT WORLD RALLY TEAM

Τρία Fiesta RS WRC έχει προετοιμάσει και η ομάδα του Malcom Wilson, για τους Mads Ostberg και Eric Camilli για την M-Sport World Rally Team και για τον Εσθονό Ott Tanak με τα ελαστικά της DMack για τον αγώνα. Με τον Νορβηγό να υπολείπεται σε ταχύτητα στην άσφαλτο, τα βλέμματα πέφτουν στον νεαρό Γάλλο και τον Εσθονό οδηγό της DMack World Rally Team. Ο Eric Camilli θα προσπαθήσει για ένα καλό αποτέλεσμα μετά από την έξοδο του στην Φιλανδία σε μια επιφάνεια όπου γνωρίζει καλύτερα. Από την άλλη ο Ott Tanak έχει τη δυνατότητα να μας καταπλήξει με τις επιδόσεις του για ακόμη μια φορά. Ο Εσθονός μπορεί να είναι ανάμεσα στους πρώτους και αν είναι μακρυά από ατυχίες και λάθη μπορεί και για τη νίκη!

ABU DHABI WORLD RALLY TEAM

Η Citroen δε θα συμμετάσχει στον αγώνα της Γερμανίας εν όψει της πυρετώδους προετοιμασίας του νέου C3 WRC για την επιστροφή της την επόμενη χρονιά. Έτσι στον αγώνα το παρόν θα δώσει μόνο ένα DS3 WRC στα χέρια του Stephane Lefebvre προετοιμασμένο από την PH Sport.Ο νεαρός Γάλλος, που ένα χρόνο πριν έκανε το ντεμπούτο του στον γερμανικό αγώνα, θα προσπαθήσει για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Σίγουρα το άγχος έρχεται σ’ αυτόν τώρα μετά από μια καλή εμφάνιση στην Πολωνία θα θέλει να αποδείξει ότι αξίζει την επόμενη χρόνια μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα.

Με 18 ε.δ. των 306,80 και 889,69 συνολικά χιλιόμετρα ο αγώνας ξεκινά όπως πάντα με το τυπικό Shakedown την Πέμπτη και ο αγώνας την Παρασκευή με 5 ε.δ. με 98,97 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το Σάββατο είναι το μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα με 9 ε.δ. και 148,57 αγωνιστικά χιλιόμετρα και την Κυριακή απομένουν 4 ε.δ. μόλις 54,26 αγωνιστικών χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της  Power Stage.  Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει την Κυριακή η 18η ε.δ. (Power Stage) από το συνδρομητικό κανάλι του WRC plus. Μείνε συντονισμένος!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...

Η FIA συζητά με τον Ερντογάν την επιστροφή του GP της Τουρκίας και του WRC

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητώντας το ενδεχόμενο επιστροφής τόσο της...

WRC: Τέλος τα υβριδικά από το 2025

Η FIA αποφάσισε να εγκαταλείψει τους υβριδικούς κινητήρες στη κορυφαία κατηγορία Rally1 του WRC, από το 2025, στη προσπάθεια της μειώσει το κόστος και...
Autoblog.gr