H Aston Martin teasάρει τη V12 Vantage S Spitfire 80 Edition

Σχετικά άρθρα

Aston_Martin_V12_Vantage_S_Spitfire_80_special_edition_01

H Aston Martin παρουσίασε την ειδική έκδοση Spitfire 80 της V12 Vantage S, τον περασμένο Ιούλιο και πριν λίγη ώρα έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video του αυτοκινήτου.

Η ειδική έκδοση είναι αποτέλεσμα της αντιπροσωπεία της βρετανικής εταιρίας στο Cambridge, και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 80 αυτοκινήτων. Το μοντέλο γιορτάζει την επέτειο των 80 χρόνων από την στιγμή που το πρώτο Supermarine Spitfire, το θρυλικό μαχητικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, “ανέβηκε” στον αέρα.

Οι αλλαγές που διαθέτει είναι αποτέλεσμα του Q τμήματος εξατομίκευσης της Aston Martin, μαζί με μέρη που έχουν κατασκευαστεί από το Aircraft Restoration Company στο Duxford. Αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν νέες απολήξεις της εξάτμισης καθώς και μια αλουμινένια μπάρα στο εσωτερικό, που εμπνέεται από το Spitfire.

Aston_Martin_V12_Vantage_S_Spitfire_80_special_edition_02

Το carbon εμπρός spoiler και πίσω διαχύτης είναι με σατέν επικάλυψη, ενώ το χρώμα του είναι σε Duxford Green, με κίτρινες λεπτομέρειες. Στο εσωτερικό υπάρχουν λογότυπα “Spitfire 80” στα προσκέφαλα, ενώ διαθέτει νέα πατάκια. Η τιμή του αυτοκινήτου ορίζεται στις £180.000 (€217.000).

Η Aston Martin προσφέρει πλέον την V12 Vantage S με μηχανικό 7-τάχυτο dogleg κιβώτιο, και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι ελαφρύτερο από το Sportshift III, αυτόματο, μειώνει κατά 4 κιλά το βάρος της κατά άλλα πανομοιότυπης V12 Vantage S. Το νέο κιβώτιο, διαθέτει επίσης το AMShift σύστημα που όταν ενεργοποιηθεί από τον οδηγό, χρησιμοποιεί αισθητήρες στον λεβιέ, τον άξονα μετάδοσης και τον συμπλέκτη, ώστε σε συνδυασμό με το αντίστοιχο λογισμικό να μιμείται την τεχνική “μύτη-τακούνι” και να ανεβάζει αυτόματα στροφές κατά το κατέβασμα ταχυτήτων. Παράλληλα, το AMShift δίνει την δυνατότητα επιλογής της επόμενης (μεγαλύτερης) ταχύτητας χωρίς να απαιτείται από τον οδηγό να σηκώσει το πόδι από το γκάζι. Με τρεις λέξεις, full-throttle upshift.

Aston_Martin_V12_Vantage_S_Spitfire_80_special_edition_03

Το χειροκίνητο κιβώτιο αποτελεί επιλογή άνευ κόστους για αυτούς που θα επιλέξουν την V12 Vantage S και δεν είναι κάποια έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πελάτες, είναι να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό, και το αυτόματο Sportshift III. Τέλος, να αναφέρω ότι παρά τον διαφορετικό χαρακτήρα των δύο αυτοκινήτων, οι επιδόσεις σύμφωνα με την Aston Martin είναι πανομοιότυπες – 3.9 δευτερόλεπτα για το 0-100 και 330 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...