Πέταξαν οι μπαταρίες του Tesla Model S μετά από σύγκρουση;

Σχετικά άρθρα

model s crash (1)

Χιλιάδες τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν κάθε μέρα αλλά όταν σε αυτό εμπλέκεται ένα αυτοκίνητο της Tesla είναι πια είδηση, και αυτό λόγο του θανατηφόρου ατυχήματος που συνέβη από τη χρήση του αυτόματου πιλότου της Tesla. model s crash (2)

Ένα ακόμα ατύχημα που εμπλέκεται αυτοκίνητο της Tesla συνέβη στην Ολλανδία. Σύμφωνα με το Ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RTV NH, o 53-χρονος οδηγός βρήκε το θάνατο καθώς το Tesla Model S που οδηγούσε παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο. Δεν ξέρουμε ακόμα αν ο οδηγός του οχήματος είχε ενεργοποιημένο το αυτόματο σύστημα οδήγησης, αλλά το παράξενο στη συγκεκριμένη είδηση είναι άλλο. Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, οι μπαταριές του αυτοκινήτου “πέταξαν” μακριά από το αυτοκίνητο και βρέθηκαν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης έχοντας ως αποτέλεσμα να αργήσει ο απεγκλωβισμός του θύματος καθώς περίμεναν τεχνικούς της Tesla για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από τα εναπομείναντα στοιχεία. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι μπαταρίες στο Tesla Model S όπως και στο Model X είναι μέρος του σώματος του αυτοκινήτου.

tesla-model-s-battery

Ένας υπεύθυνος της Tesla όταν ρωτήθηκε σχετικά με το συμβάν δήλωσε:

Το τεχνικό προσωπικό μας είναι στο συμβάν και συνεργαζόμαστε με τις αρχές για να διαπιστωθούν τα πραγματικά αίτια του συμβάντος. Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για το θανατηφόρο ατύχημα και θα μοιραστούμε όλα μας τα ευρήματα για να ολοκληρωθεί η έρευνα το συντομότερο δυνατό.

Η δημοσιότητα που λαμβάνουν τα ατυχήματα της Tesla δεν κάνουν καλό στην εταιρία καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πάντως πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα ας περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο ατύχημα δεν ήταν ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot.

Πηγή RTV NH

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...