Νεκρός θεατής στο Ράλι ΔΕΘ

Σχετικά άρθρα

Σήμερα, περίπου στις 10 το πρωί, στην παλιά επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου-Πολυγύρου, μέρος της τρίτης ειδικής διαδρομής του 49ου Ράλι ΔΕΘ, έχασε τη ζωή του ένας 47-χρονος άνδρας που παρακολουθούσε τον αγώνα, όταν παρασύρθηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας διεξαγωγής του αγώνα, ο οποίος εντάσσεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι, στη διαδρομή μετά το Παλαιόκαστρο στη Χαλκιδική. Το Mitsubishi Lancer Evo, με πλήρωμα τους Γιώργο Φιλιππίδη/Λεωνίδα Μαχαίρα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μια αριστερή στροφή, παρασέρνοντας τον θεατή, για να καταλήξει πάνω σε δέντρο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε στα πλευρά ο 51-χρονος συνοδηγός, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Όπως είναι φυσικό, μετά από το τραγικό περιστατικό ο αγώνας ακυρώθηκε και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε κανονική πορεία επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγωνιστικού ομίλου Θεσσαλονίκης, Σταύρο Μαράτο, ο θεατής καθόταν στο εξωτερικό μέρος της στροφής, το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο και σε χαμηλότερο επίπεδο από τον δρόμο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.

Ακολουθεί η επίσημη τοποθέτηση της οργανωτικής επιτροπής του αυτοκινητιστικού ομίλου Θεσσαλονίκης:

Στις 10:30πμ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην ειδική διαδρομή 3 “Παλαιόκαστρο”, κατά την διεξαγωγή του 49ου Rally ΔΕΘ, μετά από έξοδο του πληρώματος Φιλιππίδης – Μαχαίρας με Mitshubishi Lancer Evo IX και αριθμό συμμετοχής 1, επήλθε το αναπάντεχο γεγονός του θανατηφόρου τραυματισμού θεατή, ο οποίος ήταν σε μη επιτρεπόμενο σημείο και παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των ανθρώπων ασφαλείας της οργάνωσης να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σημείο, τις άμεσης επέμβασης των ασθενοφόρων και λοιπών μέσων της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Πολυγύρου όπου διακομίσθει δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί το μοιραίο.

Ο τραυματισμός του συνοδηγού δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή του. Ο αγώνας διεκόπη, ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Η οργάνωση και τα στελέχη του αγώνα εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στους οικείους του εκλειπόντος κι εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας του τραυματισθέντος αθλητή.

Πηγήvoria.gr

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...