Η Audi δεν θα βγάλει τον 2,0 λίτρο κινητήρα με τα 420 άλογα

Σχετικά άρθρα

Audi TT Quattro Sport Concept (4)

Ο Stephan Reil, επικεφαλής μηχανικός της Quattro GmbH, θυγατρική της Audi, δήλωσε ότι η Audi έχει σταματήσει την εξέλιξη του 2,0 λίτρου κινητήρα με 420 άλογα που φορούσε το TT Quattro Sport concept που παρουσιάστηκε το 2014. Η εταιρεία ήθελε για την κορυφαία έκδοση του TT να χρησιμοποιήσει αυτό το μοτέρ ή μια αναβαθμισμένη έκδοση του πεντακύλινδρου 2,5 λίτρων ο οποίος και τελικά επιλέχτηκε.

Ο ΕΑ888 κινητήρας κατασκευάστηκε από τον μηχανικό Friedrich Eichler, ο οποίος άφησε την AMG για να εργαστεί σαν μηχανικός κινητήρων του VW Group και πίστευε πως ο κινητήρας των 420 ίππων θα μπορούσε να περάσει κανονικά σε αυτοκίνητο παραγωγής, καθώς τότε διευθυντής εξέλιξης της Audi ήταν ο Ulrich Hackenberg. O κινητήρας αυτός μπορούσε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο που φορούσε την MQB πλατφόρμα, οπότε εύκολα και γρήγορα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια γρήγορη έκδοση με πολλά άλογα. Στην συνέχεια ήρθε το Dieselgate και ο κινητήρας έπεσε θύμα των περικοπών του VW Group, με τον Reil να δηλώνει ότι “ο EA888 με τα 420 άλογα είναι νεκρός“.

Το νέο TT RS φοράει τον 2,5 λίτρων πεντακύλιδρο με 400 άλογα που είναι πολύ κοντά σε προδιαγραφές με τον EA888 που καταργήθηκε. O Reil υποστηρίζει πως είναι καλύτερο που το κορυφαίο TT φοράει έναν πεντακύλινδρο κινητήρα και όχι έναν ακόμα τετρακύλινδρο 2,0 λίτρο κινητήρα, καθώς οι αγοραστές αγαπούν τον ήχο του πεντακύλινδρου. Ένας ακόμα λόγος που σταμάτησε η εξέλιξη αυτού του κινητήρα είναι ότι αρχικά σχεδιάστηκε στο Wolfsburg και όχι στο Neckarsulm που είναι το εργοστάσιο της Audi.

Audi TT quattro sport concept

Η Audi σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στα περισσότερα μοντέλα της, τον νέο 2,9 λίτρων V6 ο οποίος εξελίχθηκε από την Porsche μαζί με την Audi. Ο κινητήρας αυτός έκανε πρεμιέρα στην νέα Panamera, με την Audi να σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στην νέα γενιά του RS4 και RS5 και στην entry level έκδοση του R8 αντικαθιστώντας τον παλαιό ατμοσφαιρικό 4,2 λίτρων V8. Με την κατάργηση του 2,0 λίτρου κινητήρα με 420 άλογα, δίνεται ένα τέλος στις φήμες που ήθελαν την εταιρεία να φτιάχνει ένα μικρότερο supercar κάτω από το R8 που θα φορούσε αυτό το μοτέρ, παρόλο που θα ήταν ελαφρύτερο και θα είχε καλύτερη αίσθηση από το υπάρχον R8 V10.

O Hackenberg δήλωσε:

Αν πέρναγε στην παραγωγή θα έπρεπε να αλλαχτεί η κυλινδροκεφαλή, επειδή η σειρά EA888 έχει την πολλαπλή εξαγωγής στην κυλιδροκεφαλή. Με αυτόν τον κινητήρα και αυτή την απόδοση, παράγει πολύ θερμότητα για να την κρατήσει, έτσι πρέπει να το αλλάξουμε. Αλλά, εκτός από την εναλλαγή σε κάποια ισχυρότερα μέρη, μπορεί ακόμα να γίνει με τα συστήματα παραγωγής μας.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας ακόμα λόγος για να σταματήσει η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κινητήρα καθώς απαιτούνται ειδικά προσαρμοσμένα έμβολα αλουμινίου με ενσωματωμένα κανάλια ψύξης, έναν στροφαλοφόρο άξονα υπερ-υψηλής αντοχής και έναν υψηλής αντοχής στροφαλοθάλαμο.

ΠηγήAutoblog.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...