Το ανανεωμένο Nissan X-Trail θα αποκτήσει δυνατότερο πετρελαιοκινητήρα

Σχετικά άρθρα

Nissan Qashqai and X-Trail Premium Concepts (6)

Ο ανταγωνισμός στα SUV είναι αμείλικτος, αλλά η Nissan ξέρει καλά το παιχνίδι, καθώς έχει στη γκάμα της προτάσεις για όλα τα γούστα. Το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή αγορά είναι το X-Trail, το οποίο υπέστη πρόσφατα μια ανανέωση στην αμερικάνικη έκδοση του, Rogue. Απέναντι στο X-Trail βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το νέο Skoda Kodiaq, το Kia Sorento και Hyundai Santa Fe, όπου διαθέτουν πιο ισχυρούς πετρελαιοκινητήρες από την πρόταση της Nissan. Πιο συγκεκριμένα το νέο τσέχικο μοντέλο εφοδιάζεται με έναν 2-λιτρο TDI κινητήρα απόδοσης 190 ίππων, με τις κορεάτικες προτάσεις να κινούνται με έναν 2,2-λιτρων CRDi κινητήρα με 195 άλογα.

Γι’αυτό η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να τοποθετήσει στο X-Trail έναν νέο 2,0-λιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 190 ίππων κατά την επερχόμενη ανανέωση του μοντέλου, που αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Βρετανός James Wright, αντιπρόεδρος της μάρκας στην ανατολική Ευρώπη, στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού. Ο νέος κινητήρας θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου, καθώς σήμερα αυτό είναι διαθέσιμο με τον 1.600άρη της Renault απόδοσης 130 και 160 ίππων, με τον κινητήρα να προσφέρεται ήδη σε άλλες αγορές, αλλά θα αναβαθμιστεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές Euro 6.

Ο Wright ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη προσθήκη θα προσφέρει κάτι “πιο ακριβό” στη γκάμα του μοντέλου, καθώς αυτό είναι κάτι που ζητούν οι πελάτες της εταιρίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 40% των αγοραστών του X-Trail επιλέγει το ακριβότερο Tekna επίπεδο εξοπλισμού, μαζί με το σύστημα τετρακίνησης.

Αισθητικά, το μοντέλο αναμένεται να αποκτήσει την αναβαθμισμένη V-Motion μάσκα της Nissan, νέους προφυλακτήρες, νέους προβολείς με LED φώτα ημέρας, νέα πίσω LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει νέο τιμόνι, νέα διακοσμητικά και δερμάτινες επενδύσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...