Ξεκίνησαν οι δοκιμές του ηλεκτρικού κινέζικου hypercar των 1.360 ίππων

Σχετικά άρθρα

nextev-1-megawatt

Η Κινεζική NextEV έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του πρώτου της hypercar που  έχει ως στόχο “να ξεπεράσει όλους τους αντιπάλους του με κινητήρες εσωτερικής καύσης“, μιας και θα παράγει 1 MegaWatt (1.360 άλογα), με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε περίπου 3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά κατά πολύ τα 300 χλμ/ώρα.

Η NextEV έχει βρει τους χρηματοδότες που θα την τροφοδοτήσουν με τα απαραίτητα κεφάλαια για την κατασκευή του ηλεκτρικού supercar, με τον Martin Leach, πρώην CEO της Maserati και COO της Ford Ευρώπης, να έχει τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της εταιρίας. Επικεφαλής σχεδιασμού είναι ο Danilo Teobaldi, πρώην σχεδιαστής της Italdesign, με τον πρώην σχεδιαστή της BMW, Juho Suh, και τον John Thomas, ανώτερο πρώην στέλεχος της Tesla να βρίσκονται και αυτοί στην ομάδα κατασκευής του.

Το αυτοκίνητο αναπτύσσεται εδώ και δύο χρόνια στο Μόναχο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στην Ευρώπη από τα τέλη του 2017. Η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει στις 21 του Νοέμβρη, με την τιμή του να εκτιμάται στο περίπου 1 εκατ. δολάρια. Φήμες μιλούν πως θα περάσει στην παραγωγή σε μόλις 6 μονάδες. Ιδρυτής της NextEV είναι ο William Li, πρόεδρος και ιδιοκτήτης του bitauto.com, ένα από τα μεγαλύτερα sites αυτοκινήτων στη Κίνα, ενώ θέση αντιπροέδρου στην εταιρία έχει ο πρώην αντιπρόεδρος της Ford, Martin Leach.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα