DTM: Ξεκίνησε το τετραήμερο δοκιμών των νέων αυτοκινήτων του 2017

Σχετικά άρθρα

Motorsports: DTM race Hockenheim, Saison 2016 - 9. Event Hockenheimring, GER, #11 Marco Wittmann (GER, BMW Team RMG, BMW M4 DTM)

Μόλις 10 μέρες σχεδόν μετά την αυλαία του πρωταθλήματος στο Hockenheim, η Audi, η Mercedes και η BMW “στρώνονται” στη δουλειά ενόψει των νέων κανονισμών που θα διέπουν το θεσμό, αλλά και του νέου κύκλου ομολογκαρίσματος των RS 5 DTM, M4 DTM και C 63 AMG.

Από χθες, λοιπόν, ξεκίνησε το τετραήμερο δοκιμών στην πίστα του Oschersleben, το οποίο όμως θα είναι κλειστό για κοινό και για τα μέσα ενημέρωσης, στο οποίο οι τρεις προαναφερθείσες εταιρείες θα δοκιμάσουν τα νέα, κοινά στοιχεία στα αυτοκίνητά τους, καθώς και το νέο σασί, που θα είναι ίδιο για όλους.

Κάθε κατασκευαστής συμμετέχει με δύο αυτοκίνητα, έτσι, για την BMW, θα δοκιμάσουν τις M4 DTM ο πρωταθλητής για το 2016, Marco Wittmann, μαζί με τον team mate στην ομάδα RMG, Timo Glock. O Mattias Εkström ερχεται με φόρα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross, ενώ δεν ξέρουμε ακόμη τον οδηγό που πλαισιώνει τον Σουηδό σε αυτό το τεστ. Τις δύο C 63 AMG τις οδηγούν ο νεαρός Αυστριακός Lucas Auer και ο Σουηδός Felix Rosenqvist.

Motorsports: DTM race Hockenheim, Saison 2016 - 9. Event Hockenheimring, GER, #72 René Rast (GER, Audi Sport Team Phoenix, Audi RS5 DTM)

Oι τρεις κατασκευαστές δηλώνουν ότι τα έξι συνολικά αγωνιστικά δεν αντιπροσωπεύουν 100% την τελική μορφή των αντίστοιχων του 2017, αν και η Audi ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει στο Oschersleben και το νέο, κοινό σασί και τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, όλα αυτά  όμως, πάνω στο αμάξωμα του 2016, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εταιρεία από το Ingolstadt θα αγωνιστεί το 2017 με τη νέα γενιά του RS 5.

Από την πλευρά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της BMW, Jens Marquardt, δήλωσε για το τεστ δοκιμών:

Τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν στο Oschersleben θα είναι “υβρίδια”. Εξωτερικά, θα είναι σχεδόν ίδια με αυτά του 2016. Ωστόσο, θα δουλέψουμε ώστε να επιτύχουμε τα επιθυμητά επίπεδα αεροδυναμικής του 2017. Θα έχουμε τα νέα, κοινά στοιχεία που χρειαζόμαστε για τις δοκιμές και εκεί πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας.

Motorsports: DTM race Hockenheim, Saison 2016 - 9. Event Hockenheimring, GER, #2 Gary Paffett (GBR, Mercedes-AMG DTM Team ART, Mercedes-AMG C 63 DTM)

Η Mercedes. σύμφωνα με τις δηλώσεις του επί κεφαλής της στο DTM, Ullich Fritz, επέλεξε να συμμετάσχει στις δοκιμές με το σασί του 2016, όπως αυτό χρησιμοποιήθηκε στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στο Hockenheim.

Στο Oschersleben σίγουρα δε θα κάνουμε χρήση της τελικής ομολογκασιόν του 2017. Ιδιαίτερα όμως από πλευράς αεροδυναμικής, το αυτοκίνητο του 2017 θα είναι τελείως καινούριο.

Μετά και το πέρας των δοκιμών, θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία των αλλαγών για το 2017 και το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από πλευρά DTM για το νέο κύκλο ομολογκαρίσματος των αγωνιστικών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...