O ταλαντούχος Felix Rosenqvist στο DTM το 2017;

Σχετικά άρθρα

Felix-Rosenqvist-RTL-GP-Masters-of-Formula-3-1

Η καθιερωμένη, καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος είναι μια καλή ευκαιρία για τους οδηγούς του DTM να ανασυνταχτούν, να συμμετάσχουν με τις εταιρείες τους (Audi, Mercedes, BMW) σε διάφορους αγώνες ανά τον κόσμο και επίσης, όπως είθισται άλλωστε, προκύπτουν ειδήσεις για νέα πρόσωπα. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο ταλαντούχος, 24χρονος Σουηδός Felix Rosenqvist, που είμαι σίγουρος ότι θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Αν δεν τον γνωρίζεις, πάμε να δούμε μερικά πράγματα για τον οδηγό της Mercedes.

O Rosenqvist είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα του σουηδικού, μηχανοκίνητου αθλητισμού, και σε κάθε πρωτάθλημα που αγωνίστηκε, ήταν άκρως ανταγωνιστικός. Φυσικά και ξεκίνησε την καριέρα του από τα καρτ, το 2007 μεταπήδησε στο πρωτάθλημα της Formula Renault Ασίας και ένα χρόνο μετά, κατέκτησε το πρωτάθλημα Formula Asia 2.0 με 10 νίκες σε 15 αγώνες. Το 2010 συμμετείχε στο γερμανικό πρωτάθλημα της Formula 3, ενώ, το 2011 συμμετείχε με τη Mücke Motorsport, ομάδα που τρέχει και στο DTM, στη Formula 3 Euro Series. To 2013 αναδείχθηκε δεύτερος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της F3 κι ο πολυπόθητος τίτλος ήρθε πέρσι με την ομάδα της Prema Powerteam.

RosenqvistStart

Δεν πρόκειται για τυχαίο οδηγό, όπως καταλαβαίνεις, και οι επιτυχίες για το Σουηδό δε σταματούν εδώ. Είναι ο μόνος οδηγός στην ιστορία της Formula 3 που κατάφερε να κατακτήσει το λεγόμενο “grand slam” της κατηγορίας, δηλαδή, πρωτάθλημα, νίκη στο Grand Prix de Pau (Γαλλία, 2014), το Masters of Formula 3 (2011, 2013), και νίκη στο φημισμένο αγώνα του Macau (2014, 2015). Επίσης, ο Σουηδός κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου όλων των εποχών στη Formula 3 στις πίστες του Nürburgring, του Zandvoort, του Portimao (Πορτογαλία) και του Ricardo Tormo (Βαλένθια).

felix-rosenqvist-indy-lights

Η πρόσφατη επιτυχία του ήταν ο τερματισμός στη δεύτερη θέση στον αγώνα αντοχής των 24 ωρών στην πίστα του Spa, συμμετέχοντας με τη γαλλική ομάδα AKKA-ASP, οδηγώντας, μαζί με τους Renger van der Zande και Tristan Vautier μια AMG GT. O ίδιος είναι μέλος του προγράμματος εξέλιξης νέων οδηγών της Mercedes και από φέτος είναι αναπληρωματικός οδηγός της εταιρείας στο DTM, σε μια πολύ γεμάτη χρονιά για αυτόν. Τον βρίσκουμε να αγωνίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο πρωτάθλημα IndyLights και συμμετέχει και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Blancpain GT Series Sprint Cup.

Felix47

Είναι κοινό μυστικό στο DTM ότι ο Esteban Ocon προετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα στη Formula 1, ίσως και μέσα στο 2017, και εν αναμονή της συμφωνίας DMSD-DTM για λιγότερους οδηγούς στο grid από του χρόνου, ο Rosenqvist περιμένει “στο ακουστικό” του για το κάλεσμα στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Ο ίδιος δήλωσε για την προοπτική αυτή:

Έχω ως στόχο, εδώ και πολύ καιρό, τη συμμετοχή μου στο DTM. Αγωνίζομαι με τη Mercedes αρκετά χρόνια και είμαι πολύ κοντά, έως ποτέ άλλοτε, να το πετύχω.Θα περιμένω να δω τι θα φέρουν οι επόμενοι μήνες.

Πάντα με ενδιέφερε να μαθαίνω καινούρια πράγματα και να οδηγώ διαφόρων ειδών αυτοκίνητα και όσο πιο γρήγορα μπορώ. Όσα περισσότερα αυτοκίνητα οδηγεί κανείς, τόσο πιο ολοκληρωμένος αισθάνεται.

Να θυμίσουμε ότι ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου στην Μόσχα.

Bonus! Highlights από το δεύτερο αγώνα του 2015 στη Μόσχα!

 

 

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Liberty Media κοντά στην εξαγορά του MotoGP

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Formula 1, η Liberty Media, φέρεται να έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP έναντι του ποσού περίπου...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...
Autoblog.gr