Η Apple ετοιμάζει λειτουργικό αυτοκινήτων στον Καναδά

Σχετικά άρθρα

apple

Η Apple έκλεισε το project κατασκευής αυτοκινήτου του, αλλά το Bloomberg δηλώνει πως έχει αναθέσει στον Καναδά σε δεκάδες μηχανικούς λογισμικού της, να κατασκευάζουν ένα λειτουργικό σύστημα αυτοκινήτων. Πολλοί από τους μηχανικούς που εργάζονται σήμερα στον Καναδά, είχαν προσληφθεί τον περασμένο χρόνο και μερικοί από αυτούς προήλθαν από την Blackberry QNX , μία εταιρία παροχής λογισμικού.

Οι μηχανικοί εργάζονται στα γραφεία της Apple στην Ottawa, με την Apple να επιλέγει τους υπαλλήλους λειτουργικών συστημάτων της Blackberry, λόγω της εμπειρίας τους στην ανάπτυξη λειτουργικών συστημάτων, αλλά και στη διαχείριση ενέργειας, δήλωσε πρώην στέλεχος της Blackberry.

Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως το λειτουργικό σύστημα που ετοιμάζει η Apple, θα είναι ο πυρήνας του λογισμικού της μελλοντικής πλατφόρμας αυτοκινήτου της, με τον ίδιο τρόπο που το iOS υποστηρίζει τα iPhone/iPod και το MacOS Sieera στα Mac. Μία ξεχωριστή ομάδα της Apple αναπτύσσει ένα λογισμικό που θα καθοδηγήσει τη μελλοντική αυτόνομη οδήγηση στα αυτοκίνητα και η οποία θα εκτελείται με αυτό το λειτουργικό σύστημα. Τέλος, η Apple έχει αναπτύξει προσομοιωτές οι οποίοι κάνουν χρήση VR για τον έλεγχο λογισμικού αυτόματης οδήγησης χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί το σύστημα σε δημόσιους δρόμους. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει προς το παρόν ένα VR εμπειρογνώμονα, τον Doug Bowman, ο οποίος εντάχθηκε στην Apple τον Ιανουάριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...