Στη φυλακή πρώην υπάλληλος της Apple που έκλεψε εμπορικά μυστικά του αυτοκινήτου της

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην υπάλληλος της Apple, Xiaolang Zhang καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση, στη καταβολή χρηματικού προστίμου 145.000 δολαρίων και σε τρία χρόνια εποπτευόμενη αποφυλάκιση, επειδή παραδέχτηκε πως έκλεψε εμπορικά μυστικά από την Apple.

Ο Zhang προσλήφθηκε για πρώτη φορά από την Apple τον Δεκέμβριο του 2015 για να εργαστεί στο Project Titan, αναπτύσσοντας λογισμικό και hardware για αυτόνομα οχήματα.

Ως μέρος της Ομάδας Υπολογιστών, ο Zhang σχεδίασε και δοκίμασε πλακέτες κυκλωμάτων για την ανάλυση δεδομένων αισθητήρων και του δόθηκε πρόσβαση στις ασφαλείς και εμπιστευτικές εσωτερικές βάσεις δεδομένων της Apple.

Τον Απρίλιο του 2018, ο Zhang άφησε την Apple για την κινεζική XMotors/Xiaopeng Motors/XPeng, και λίγο αργότερα, η Apple διαπίστωσε ότι είχε κλέψει 24 GB ευαίσθητων δεδομένων ανάπτυξης του αυτοκινήτου της, όπως σχέδια του chipset, έγγραφα και πληροφορίες από βάσεις δεδομένων της εταιρείας για τα πρωτότυπα του Apple Car, πλακέτες κυκλωμάτων, ακόμη και ένα σέρβερ από το εργαστήριο αυτόνομων οχημάτων της Apple.

Τον Ιούλιο του 2018, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγόρησε τον Zhang για κλοπή εμπορικών μυστικών και το FBI τον συνέλαβε στις 7 Ιουλίου του ίδιου έτους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, λίγο προτού πετάξει για Κίνα. Τα δεδομένα βρέθηκαν στον φορητό υπολογιστή της συζύγου του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...