Το 2028 το αυτοκίνητο της Apple με πολύ λιγότερες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που διαβάσαμε για πρώτη φορά πως η Apple σκέφτεται να εισέλθει στον χώρο της αυτοκίνησης, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο με το σήμα της, το οποίο μέχρι πρότινος ξέραμε πως θα ήταν πλήρως αυτόνομο.

Ωστόσο, δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές του, αναφέρει ότι το αυτοκίνητο της Apple, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, δεν θα το δούμε νωρίτερα από το 2028 και δεν θα είναι πλήρως αυτόνομο. Απλά θα υποστηρίζει συστήματα υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2+, συστήματα που έχουν σήμερα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, μοντέλα της αγοράς.

Παρά το γεγονός ότι η Apple είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου, δυσκολεύεται ιδιαίτερα στο να μπορέσει ολοκληρώσει το συγκεκριμένο project. Στα τέλη του 2022 η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια έθεσε ως στόχο την κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου με προηγμένα χαρακτηριστικά αυτόματης οδήγησης μέχρι το 2026. Αφού διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο όχημα στο άμεσο μέλλον, αναπτύσσει πλέον ένα ηλεκτροκίνητο με ορισμένα χαρακτηριστικά αυτόματης οδήγησης στα πρότυπα της Tesla.

Η προσπάθεια της Apple να δημιουργήσει το δικό της όχημα είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα στην ιστορία της και σίγουρα αρκετά ταραχώδες. Από το 2014 όταν και ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε αυτό, με την ονομασία Titan και T172, πολλοί άνθρωποι έχουν αναλάβει να τρέξουν το project και αρκετοί από αυτούς αποχώρησαν χωρίς να έχουν κάτι αξιόλογο να επιδείξουν.

Παρά τις περικοπές που έχουν γίνει στην ομάδα που εργάζεται σε αυτό το έργο, αλλαγές στη στρατηγική και πολλές καθυστερήσεις, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η είσοδος στην ηλεκτροκίνηση είναι η επόμενη μεγάλη κίνηση της εταιρείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...