GP Abu Dhabi 2016: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

gp-abu-dhabi-2016

Μια ακόμα ανιαρή σεζόν στη Formula 1 φτάνει στο τέλος της. Όπως συμβαίνει -δυστυχώς- τα τελευταία χρόνια, η τελευταία καρώ σημαία θα πέσει στην πίστα του Abu Dhabi, καθώς τα λεφτά των Αράβων είναι πιο σημαντικά από την επιθυμία του κόσμου, ο οποίος φυσικά θέλει ένα πιο συναρπαστικό φινάλε στο Interlagos της Βραζιλίας.

Φυσικά, το ενδιαφέρον είναι ένα: θα μπορέσει ο Lewis Hamilton να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να κερδίσει τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του; Αυτό προϋποθέτει νίκη του Βρετανού σε συνδυασμό με τερματισμό του Nico Rosberg εκτός βάθρου, κάτι που ουσιαστικά είναι απίθανο να συμβεί αν η W07 του Γερμανού δεν αντιμετωπίσει προβλήματα.

Η πίστα ταιριάζει περισσότερο στον Hamilton, ο οποίος, όμως, έχει γνωρίσει προβλήματα αξιοπιστίας στο Yas Marina Circuit, όπως για παράδειγμα το 2009 και το 2012. Ο νυν Πρωταθλητής έχει κερδίσει δύο φορές, το 2011 και το 2014, με τον Rosberg να είναι ο περσινός νικητής, αφού ο Hamilton, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα, δεν είχε τόσο μεγάλο καημό για τη νίκη.

Με τη δεύτερη θέση τους κατασκευαστές να έχει καπαρωθεί από τη Red Bull, μένει να δούμε αν τελικά ο Max Verstappen θα τερματίσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Εκεί τώρα βρίσκεται ο Sebastian Vettel, όμως η διαφορά τους είναι μόλις 5 βαθμοί, με την RB12 να είναι ταχύτερη από την SF16-H.

Ο καιρός αναμένεται να είναι πολύ καλός, χωρίς καμία πιθανότητα βροχής. Επιπλέον, το Grand Prix στο Abu Dhabi θα είναι το τελευταίο για τους Jenson Button και Felipe Massa, δύο οδηγούς που μας έχουν χαρίσει αξέχαστες και χαραγμένες στη μνήμη στιγμές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...