a-woman-talking-on-her-phone-while-driving

Το υπουργείο δικαιοσύνης στην Αγγλία έχει βάλει ως στόχο να αντιμετωπίσει δραστικά τα τροχαία που έχουν ως αιτία την επικίνδυνη οδήγηση. Και ως γνωστόν όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, οπότε σχεδιάζεται η αύξηση της ποινής για όποιον έχει καταδικαστεί για πρόκληση ατυχήματος με νεκρούς λόγω επικίνδυνης οδήγησης, είτε λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Πόση θα είναι αυτή η αύξηση; Θα σου πω μόνο πως αν ισχύσει η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το εν λόγω αδίκημα θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με την ανθρωποκτονία. Με άλλα λόγια, από εκεί που η ανώτατη ποινή ήταν 14 χρόνια φυλάκισης, θα μπορεί να φτάνει και τα ισόβια.

Επίσης, το υπουργείο δικαιοσύνης εξετάζει την αύξηση της ανώτατης ποινής και για την περίπτωση πρόκλησης σοβαρών τραυματισμών με υπαιτιότητα του οδηγού, στα 3 χρόνια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι σκοτώθηκαν 1.713 άνθρωποι σε τροχαία και 22.137 τραυματίστηκαν σοβαρά. Την ίδια χρονιά υπήρξαν 122 καταδίκες για πρόκληση θανάσιμων τραυματισμών λόγω επικίνδυνης οδήγησης και άλλες 21 λόγω απρόσεκτης οδήγησης.

Τα λόγια του Υπουργού Δικαιοσύνης, Sam Gyimah, είναι ενδεικτικά για την μελλοντική αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων:

Οι οδηγοί που σκοτώνουν καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές. Τέτοια γεγονότα προκαλούν ανυπολόγιστο πόνο σε οικογένειες που πρέπει να αντέξουν την άδικη απώλεια αγαπημένων προσώπων. Και εφόσον είναι αδύνατο να απαλύνουμε τον πόνο κάποιου που έχασε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, τουλάχιστον θα εξασφαλίσουμε πως η τιμωρία αυτού που το προκάλεσε θα είναι ανάλογη του αδικήματος. Το μήνυμα μου είναι ξεκάθαρο, αν οδηγείς επικίνδυνα και σκοτώσεις στους δρόμους μας θα αντιμετωπίσεις ισόβια κάθειρξη.

 • paparoach

  Σκληρό, αλλά δίκαιο κατά την άποψή μου…

 • Anestis Genk

  Όταν ο άλλος δεν θέλει να οδηγεί αλλά το κάνει από αγγαρεία, γιατί οι μετακινήσεις βασίζονται στο ΙΧ, λογικό να γίνονται όλα αυτά. Αλλά αν δεν ήταν τόσο μαζικό φαινόμενο πως θα βγάζαν τόσα φράγκα οι κατασκευαστές;

 • JohnnyXP64

  Define επικίνδυνα.
  Τα αγγλακια αν πας 20χιλ πάνω το όριο σε βαπτιζουν επικίνδυνο. Και ερωτω. Πω στην πόλη αντί 50 60χιλ κ πετάγεται πεζός γερος κ σκοτώνετε. Θα με πάνε ισόβια στην Αγγλία γιατι ήμουν ‘επικίνδυνος’?
  Βρε ας κάτσουν να βρουν σχεδιο για το brexit που φηφισαν κ να δουν γιατι ο μέσος ορος νέων οδηγών μειώνεται καθε έτος κ τα ξαναλέμε.
  Παντος θάνατος απο οδηγό με ποτό ναρκωτικά κινητό πρέπει να τιμωρείται με φυλακή 100%. Πόσα χρόνια τώρα δεν ξέρω. Παντος να καταστρέψεις 2 ζωης δεν είναι κ το καλύτερο. Η φυλακή είναι να σε σοφρωνισει κ να βγεις καλύτερος εξω οχι να σε καταστρέφει. Κ να περνούν λεφτα κ να ταιζουν ενα παράδειγμα 30 ετών που ενα βράδυ μεθυσμένος έγινε μοιραίο. Να τον βάλουν για ισόβια μεσα είναι χοντρό. 15 έτη είναι καλά

 • manowar

  πακιστανακια αραβακια με τα αρδια του μπαμπα με τις μπουργκες και τα πετρελαια οδηγοι του της πρωκτικης κοιλοτητας με τις λαμποργινες και τις παγκανες ζοντες,,,για σας βαραει το καμπανι…

 • υπο προυποθεσεις ναι!!!! και πρεπει να γινει παντου !!!!
  απλα μια ερωτηση…..
  σε περιπτωση που πεταχτει πεζος..πχ παιδακι…και ερχεται μηχανοβιος και για να απουφυγει το παιδι…….χανει τον ελεγχο της μηχανης και πεφτει και σκοτωνεται………θα μπει ισοβια το παιδι ?? ο γονιος ??? η εκει δεν παιζει ρολο ?