Ο Kris Meeke μιλώντας χθες κατά την χθεσινή παρουσίαση του νέου C3 WRC στο Abu Dhabi έδωσε το δικό του στίγμα, όσον αφορά τις προβλέψεις του για την νέα, άκρως αναμενόμενη, χρονιά που ξεκινάει σε περίπου ένα μήνα, με τον αγώνα του Monte Carlo.

Τα αυτοκίνητα, όπως γνωρίζεις, έχουν αλλάξει άρδην χάρη στους νέους τεχνικούς κανονισμούς της FIA, και διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη αεροδυναμική ελευθερία, μεγαλύτερη ιπποδύναμη, ενώ επανέρχεται στο προσκήνιο το μεσαίο ενεργό διαφορικό. Τα αυτοκίνητα αναμένεται να είναι αρκετά πιο εντυπωσιακά μέσα στις ειδικές διαδρομές, με τον Meeke να πιστεύει ότι πρωταθλητής θα είναι αυτός που θα καταφέρει να δαμάσει με τον καλύτερο τρόπο τα νέα “τέρατα”, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Το αυτοκίνητο του 2017 είναι μια συναρπαστική μηχανή, είναι είναι ένα αρκετά μεγάλο βήμα σε σχέση με το 2016. Γνωρίζουμε τις αλλαγές των κανονισμών, αλλά όταν το οδηγάς με θυμό, είναι ένα διαφορετικό θηρίο πρέπει πραγματικά να αποδίδεις άψογα, κάθε μέτρο, για να ξέρεις τι συμβαίνει.

Για μένα, το ανθρώπινο στοιχείο θα έρθει στο προσκήνιο ακόμα περισσότερο το 2017, επειδή σε ορισμένα σημεία θα είναι δύσκολο να βγάλουμε στον δρόμο όλη την δυναμική αυτών των αυτοκινήτων. Μερικές φορές είναι τόσο, μα τόσο γρήγορα.

Κάνοντας μια αναφορά στις αρκετές δοκιμές εξέλιξης, τις οποίες ηγήθηκε ο Βορειοιρλανδός, τόνισε:

Πιέζουμε σκληρά στις δοκιμές, αλλά δεν μπορείς ποτέ να πεις τίποτα μέχρι να φτάσεις στον πρώτο αγώνα και δεις τον ανταγωνισμό ενάντια σε άλλους οδηγούς και αυτοκίνητα. Είμαι χαρούμενος που έχουμε κάνει καλή δουλειά, αλλά υπάρχει ακόμα πάντα η σκέψη στο μυαλό σας, ότι δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τους αντιπάλους μας.

Ο επί κεφαλής της ομάδας, Yves Matton, δήλωσε με την σειρά του κατά την χθεσινή παρουσίαση ότι αναμένει το C3 WRC να είναι “νικητής” το 2017, τονίζοντας:

Χρειαζόμασταν έναν ηγέτη, ο οποίος να είχε άφθονη τεχνική εμπειρία και τις γνώσεις όσον αφορά την εξέλιξη. Ο Kris εξελίσσει αγωνιστικά αυτοκίνητα για τον όμιλο PSA για περισσότερο από δέκα χρόνια. Είναι ένας εκπαιδευμένος μηχανικός και αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ήταν σε θέση να παράσχει λεπτομερή ανάλυση σε ορισμένα σημεία. Αυτός είναι αναμφίβολα ένας από τους κύριους λόγους που ήμασταν σε θέση να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα και την επίτευξη των στόχων μας με το C3 WRC.