Για πρώτη φορά μετά από το 2007, ο Lewis Hamilton τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο Nico Rosberg, που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο, για να αποχωρήσει στη συνέχεια, αφήνοντας τον Βρετανό με πολλές ελπίδες και λιγότερο -θεωρητικά- ανταγωνισμό για τον τίτλο του 2017, ιδιαίτερα αν η Mercedes διαθέτει και του χρόνου το ταχύτερο μονοθέσιο.

Τα πάντα πλέον στρέφονται γύρω από τη νέα χρονιά, και οι οδηγοί ανυπομονούν να μπουν στα νέα μονοθέσια και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Ο Hamilton θέλει εναγωνίως να πιάσει ξανά δουλειά, καθώς θα τα δώσει όλα για να ανέβει και πάλι στην κορυφή της Formula 1, ελπίζοντας ότι φέτος θα έχει λιγότερες ατυχίες, γι’ αυτό και θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή ευκαιρία που θα βρεθεί στον δρόμο του.

Η δουλειά της ομάδας είναι να δίνει και στους δύο οδηγούς ίσες ευκαιρίες. Και δυστυχώς, δεν είχα ίσες ευκαιρίες, επειδή υπήρξαν αστοχίες στη δική μου πλευρά του γκαράζ, όταν η άλλη δεν είχε. Έτσι, αυτό αυξάνει τη σημασία του να εκμεταλλεύομαι κάθε δυνατή ευκαιρία. Στο τέλος, έκανε ό,τι μπορούσα. Δεν έκανα κάτι επικίνδυνο. Δεν έβγαλα κανέναν από τον δρόμο. Θα το έκανα ξανά. Είσαι εκεί έξω για να μάχεσαι.

Η λαχτάρα του για τον τέταρτο του τίτλο είναι διπλή, όπως λέει, αφού θέλει να αποδείξει και πάλι ότι ξέρει να κατακτά τίτλους μετά από την φετινή ήττα.

Είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Πρέπει να ακολουθήσω μια διαδικασία την επόμενη χρονιά. Όταν έχασα το πρωτάθλημα, το κίνητρο για να το πάρω πίσω του χρόνου έγινε διπλό. Τώρα, έχω τον διπλό πόθο.