Επίσημο: Αποχωρεί από τη Formula 1 ο Nico Rosberg!

Σχετικά άρθρα

2016 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, κι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία! Ο Nico Rosberg αποχωρεί από τη Formula 1! Η είδηση είναι 100% επίσημη, καθώς προέκυψε από τον ίδιο τον Πρωταθλητή. Ο Γερμανός βρίσκεται από το 2006 στη Formula 1 και φαίνεται πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι σοβαρός λόγος για αποχώρηση.

Η ηλικία του μόνο απαγορευτική δεν είναι για τον αθλητισμό, ωστόσο ο ίδιος επισήμανε πως θέλει να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του, την οποία προφανώς τοποθετεί πάνω από τη Formula 1, θέλοντας αφιερώσει άπλετο χρόνο στην γυναίκα του και την κόρη του. Η ανακοίνωση έγινε πριν από την απονομή των βραβείων από τη FIA, στη Βιέννη της Αυστρίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Rosberg είναι η εξής:

Εδώ και 25 χρόνια στους αγώνες, ήταν το όνειρό μου, να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1. Μέσα από τη σκληρή δουλειά, τον πόνο, τις θυσίες, αυτός ήταν ο στόχος μου. Και τώρα τα κατάφερα. Έχω ανέβει το βουνό μου, είμαι στην κορυφή, έτσι νιώθω καλά. Το ισχυρότερό μου συναίσθημα τώρα είναι η βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους όσους με στήριξαν για να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Αυτή τη σεζόν, σας λέω, ήταν τόσο δύσκολη. Πίεσα σαν τρελός σε κάθε περιοχή, μετά από τις απογοητεύσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια: αυτά γέμισαν τα κίνητρά μου όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν. Και φυσικά, αυτό είχε αντίκτυπο σε αυτό που αγαπώ επίσης – ήταν ολόκληρη οικογενειακή προσπάθεια θυσίας, βάζοντας τα πάντα πίσω από αυτόν τον στόχο. Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να ευχαριστήσω την σύζυγό μου, Vivian: ήταν απίστευτη. Κατάλαβε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η σπουδαία μας ευκαιρία για να το κάνουμε, και δημιούργησε το κενό για να αναρρώνω πλήρως μετά από κάθε αγώνα, κοιτάζοντας την κόρη μας κάθε νύχτα, βάζοντας το πρωτάθλημα σε πρώτη μοίρα.

M52886

Όταν κέρδισα στη Suzuka, από τη στιγμή που η μοίρα του τίτλου ήταν στα χέρια μου, άρχισε η μεγάλη πίεση και σκέφτηκα το τέλος της αγωνιστικής μου καριέρας αν γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Το πρωί της Κυριακής στο Abu Dhabi, ήξερα ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος μου αγώνας και αυτό καθάρισε το μυαλό μου πριν από την εκκίνηση. Ήθελα να απολαύσω κάθε στιγμή, γνωρίζοντας ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος μου αγώνα. Στη συνέχεια, τα φώτα έσβησαν και είχα τους 55 πιο έντονους γύρους της ζωής μου. Πήρα την απόφασή μου το απόγευμα της Δευτέρας. Οι πρώτοι άνθρωποι που τους το είπα ήταν η Vivian και ο Georg (σ.σ. εννοεί τον Georg Notle, από την ομάδα management του Γερμανού), προτού το πω στον Toto.

Το μόνο πράγμα που κάνει σκληρή την απόφαση σκληρή για ‘μένα είναι ότι βάζω την αγωνιστική μου οικογένεια σε μια δύσκολη κατάσταση. Αλλά, ο Toto το κατάλαβε. Ήξερε αμέσως ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος και αυτό με καθησύχασε. Το επίτευγμα για το οποίο θα είμαι πιο περήφανος στους αγώνες θα είναι πάντα η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος με αυτήν την εκπληκτική ομάδα ανθρώπων, τα Ασημί Βέλη.

M52889

Τώρα, είμαι εδώ για να απολαύσω τη στιγμή. Υπάρχει χρόνος για να απολαύσω τις επόμενες εβδομάδες, να σκεφτώ και πάλι τη σεζόν και να απολαύσω κάθε εμπειρία που θα έρθει στον δρόμο μου. Μετά από αυτό, θα στρίψω στην επόμενη στροφή της ζωής μου και θα δω τι θα έχει για ‘μένα η ιστορία.

Nico Rosberg 2016 World Championship Victory Behind-the-Scenes Imagery

Φυσικά, ακολούθησε ανακοίνωση του επί κεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, η οποία αναφέρει αναλυτικά:

Είναι μια γενναία απόφαση από τον Nico και μια απόδειξη της δύναμης του χαρακτήρα του. Επέλεξε να φύγει στο απόγειο της καριέρας του, ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχοντας πετύχει το παιδικό του όνειρο. Η σαφήνεια της απόφασής του σήμαινε ότι δέχτηκα αμέσως την απόφασή του μόλις μου το είπε.

Είναι αδύνατο να συλλάβεις την ουσία ενός ατόμου μέσα σε λίγες λέξεις. Αλλά, ο Nico έχει έναν ειδικό συνδυασμό φυσικού ταλέντου και μαχητικού πνεύματος, τα οποία τον έφτασαν εκεί που είναι σήμερα. Σε όλη του την καριέρα, ο κόσμος σκεφτόταν ότι βρίσκεται μέσα σ’ ένα χρυσό μονοπάτι, απλώς και μόνο επειδή ο πατέρας του ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Στην πραγματικότητα, νομίζω πως αυτό έκανε την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη, και σήμαινε ότι πρέπει να παλέψει ακόμα πιο σκληρά, με το βάρος των προσδοκιών στους ώμους του.

M52867

Με τη Mercedes, ο Nico υπήρξε ένας αμείλικτος ανταγωνιστής, επιστρέφοντας από τις δύσκολες στιγμές με έναν εμπνευσμένο τρόπο , και κέρδισε τον σεβασμό του αθλήματος με την επιμονή του, το αγωνιστικό του πνεύμα και τη χάρη του κάτω από την πίεση. Από το 2010, έχει ρίξει ανταγωνιστική ενέργεια στην ομάδα μας κι έχουμε γίνει πιο δυνατοί από αυτό. Απλά λέμε «ευχαριστώ» για την απίστευτη συνεισφορά που έχει για την επιτυχία μας, μαζί με δύο κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία, τον Michael και τον Lewis.

Για την ομάδα, αυτό είναι μια απροσδόκητη κατάσταση, αλλά και συναρπαστική. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή τεχνικών κανονισμών και υπάρχει ένα ελεύθερο cockpit στη Mercedes για τη σεζόν που έρχεται. Θα πάρουμε τον απαραίτητο χρόνο γα να αξιολογήσουμε τις επιλογές μας και, στη συνέχεια, να βρούμε τον σωστό δρόμο για τον μέλλον μας.

Όπως επισήμανε και ο Wolff, θα πρέπει να περιμένουμε για τον αντικαταστάτη του Rosberg, με τον Pascal Wehrlein να είναι σίγουρα ένα από τα υποψήφια ονόματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr