Έχουμε δει κατά καιρούς πολλά αυτοκίνητα που ήταν σε κακή κατάσταση όταν ανασύρθηκαν από αποθήκες και γκαράζ, αλλά η συγκεκριμένη Porsche σου ματώνει την καρδιά.

Αγοράστηκε καινούργια το 1958 από εύπορο κάτοικο του LA, ο οποίος την κλείδωσε στο γκαράζ για περισσότερα από 10 χρόνια προκειμένου να “προστατεύσει” την επένδυσή του. Ο επόμενος ιδιοκτήτης την άφησε στο χάλι που την βρήκε, ώστε να αποθαρρύνει τους κλέφτες! Τελικώς, την πέταξε στην αποθήκη για άλλα 25 χρόνια. Ο τωρινός, την απέκτησε με την αυγή του μιλένιουμ και -κληρονομικό χάρισμα έχεις- την “έθαψε” σε κλειστό χώρο μέχρι τις αρχές του ’16. Με λίγα λόγια, η γηραιά Γερμανίδα έχει περάσει τα 45 από τα 58 χρόνια ζωής της σαπίζοντας σε κάποια αποθήκη (αυτοκινητικό Κωσταλέξη, όχι αστεία).

Όπως καταλαβαίνεις (και βλέπεις) το αυτοκίνητο χρειάζεται εντατική θεραπεία για να επανέλθει. Πρόκειται για την 356 Α Super Speedster, η οποία αποτελούσε την hardcore έκδοση της 356. Απαλλαγμένη από καθετί περιττό, εξοπλίζονταν με έναν boxer 1,6 λίτρων και απόδοσης 75 ίππων, έναντι του 1,5 και 60 ίππων της απλής.

Η Gooding & Company που την δημοπρατεί, εκτιμά ότι θα “πιάσει” ένα ποσό μεταξύ 200 και 275 χιλιάδων δολαρίων. Πόσο θα κοστίσει η ανακατασκευή δεν ξέρουμε. Το μόνο που ελπίζουμε, είναι ο νέος κάτοχος να έχει την όρεξη και το μεράκι να την χρησιμοποιεί όπως της αρμόζει.