Ναι το ξέρω… Είδες τον τίτλο και αναρωτιέσαι γιατί ένα κλασσικό όχημα της γερμανικής εταιρείας να αξίζει ένα τόσο εξωφρενικό ποσό; Όμως η απάντηση είναι ακριβώς μπροστά σου.

Πρόκειται για μια one-off έκδοση της Mercedes-Benz 540 Κ, με ακρώνυμο 540K Special Roadster. Η πολυτελής λιμουζίνα αγοράστηκε καινούργια το 1939 από τον Rolf Horn, έναν έμπορο έργων τέχνης από το Βερολίνο, ο οποίος προσάρμοσε την Mercedes στα μέτρα του, προσδίδοντας της χαρακτηριστικά που την καθιστούν ακόμη πιο ιδιαίτερη από τις άλλες 24 που κυκλοφόρησαν με αυτό το όνομα.

Συγκεκριμένα η γερμανίδα διαθέτει νέα φτερά σε σχήμα δακρύου, οι πόρτες είναι μικρότερες, η αναδιπλώμενη πάνινη οροφή καλύπτεται από προστατευτικό και το παρμπρίζ έχει μεταφερθεί προς τα πίσω, ενώ μηχανικά κινείται από έναν 8-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα, χωρητικότητας 5.4 λίτρων όπου σε συνδυασμό με τον υπερσυμπιεστή που διαθέτει, ο οποίος ενεργοποιείται είτε χειροκίνητα από τον οδηγό, είτε όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι στο πάτωμα, αποδίδει 180 ίππους καθιστώντας την 540Κ ικανή να πιάσει τελική 170 χλμ/ώρα.

Ο Horn όταν έλαβε το νέο του απόκτημα έκρυψε το πολυτελές αυτοκίνητο σε μια αποθήκη, λόγω του 2ου Παγκοσμίου ο οποίος ξέσπαγε. Μόλις το Ανατολικό Βερολίνο ήταν υπό κομμουνιστικό έλεγχο, το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε από σοβιετικούς διπλωμάτες στη Μόσχα, ύστερα στην Σουηδία και τέλος στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Το μοντέλο διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που βεβαιώνουν την ομοιότητα του με το αυτοκίνητο που ήταν όταν άφησε τις πύλες του εργοστασίου, καθώς έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές από τότε. Θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα από τον οίκο RM Sotheby’s στην Αριζόνα με την τιμή του να αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 7,4-8,4 εκατoμμύρια δολάρια.

 • jonjon

  Εντάξει την θέλω! Γιατί τον μεγάλο έρωτα την count trossi την έχει ο Ralph Lauren! https://uploads.disquscdn.com/images/f07a62ac7d564892b194e9ba15c1b8fc8c4faea8797d5f6ff6702f8725370c85.jpg

 • manowar

  ειναι μερικα πραγματα που καποιοι απλα τα κανουν και ειναι και καποιοι που τα κανουν με τελιοτητα..τι να πεις τωρα γιαυτον τον κοματο;;αριστουρηματα με ροδες….οταν η αυτοκινηση γινεται τεχνη

 • scaniolos

  Εντάξει πρέπει να δώσει ένα όριο με τις τιμές στα αυτοκίνητα…είπαμε!!Όχι και 8 μύρια για μοντέλο του 1939….

 • Mika

  Αutomotive art.