Μία Ferrari 288 GTO δημοπρατείται

Σχετικά άρθρα

Ferrari 288 GTO auction15

Η πρώτη δημοπρασία της χρονιάς για την RM Auctions είναι αυτή της Arizona, στα τέλη του Ιανουαρίου και ο κατάλογος των οχημάτων που θα βγούνε στο σφυρί είναι μακρύς. Όμως μερικά αυτοκίνητα απλά ξεχωρίζουν. Αυτοκίνητα όπως η Ferrari 288 GTO του 1985. Μία από τις σπανιότερες Ferrari όλων των εποχών και το αυτοκίνητο που ξεκίνησε την σειρά που συνέχισαν οι F40, F50, Enzo και LaFerrari. Κινείται από έναν twin-turbo V8 με χωρητικότητα 2.85 λίτρων που αποδίδει 400 άλογα και ενώ ξεκίνησε ως homologation special για το Group B, κατέληξε ένα stand-alone αυτοκίνητο δρόμου που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το συγκεκριμένο παράδειγμα, κοστίζει περί τα 2.4-2.8 εκατομμύρια δολάρια.

Shelby-427-Competition-Cobra-1965

Περίπου τα ίδια χρήματα (για την ακρίβεια 2.5-3.3 εκατομμύρια δολάρια) εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να αποχωριστεί όποιος θέλει να κάνει δικιά του την Shelby 427 Competition Cobra του 1965. Μία από τις μόλις 23 Competition 427 που είδαν το φως της παραγωγής και ένα τέρας 600+ ίππων που ψάχνει δαμαστή.

rm-sothebys-could-break-arizona-auto-auction-record-with-a-1937-mercedes-540-k-special-roadster-photo-gallery_1

Όμως το αποκορύφωμα της δημοπρασίας, είναι ένα άλλο αυτοκίνητο. Το κόσμημα που βλέπεις στην φωτογραφία. Μία Mercedes-Benz 540 K Special Roadster by Sindelfingen του 1937. Με μόλις 16.535 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, αυτό το πανέμορφο αυτοκίνητο που κινείται από έναν supercharged οκτακύλινδρο εν σειρά με χωρητικότητα 5.4 λίτρων και παρότι έχει μεταξόνιο που αγγίζει τα 3.25 μέτρα, φιλοξενεί μόλις 2 επιβάτες. Επίσης, ήταν ακριβό… πολύ ακριβό. Ίσως, εν μέρει και γι’ αυτό η εκτίμηση του να φτάνει τα 10-13 εκατομμύρια δολάρια. Αν δεν είσαι τύπος εκατομμυρίων, τότε υπάρχουν πολλά πιο “προσιτά” αυτοκίνητα στη δημοπρασία και μπορείς να τα δεις ακολουθώντας τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...